8 druhů zeleniny, které se rozhodně nesmí skladovat v mrazáku

8 druhů zeleniny, které se nikdy nesmí skladovat v mrazničce

Do mrazáku často posíláme věci, které nemůžeme hned sníst, ale je škoda je vyhodit. Tohle skvěle funguje u některých druhů zeleniny, jako je brokolice nebo mrkev. A dokonce i nakrájenou cibuli lze zmrazit a použít později. Některá zelenina však takové zpracování nesnáší. Prozradíme vám, která zelenina by se nikdy neměla skladovat v mrazničce.

Obsah článku:

  • Celer
  • Okurka
  • Brambory
  • Zelený pepř
  • Všechny druhy listové zeleniny
  • Ředkvičky
  • Rajčata
  • Tuřín

Celer

Mrazení způsobuje, že celer zvadne a změkne a má nepříjemnou chuť. Zkuste celer nakládat na tyčinky nebo plátky a používat ho jako svačinu nebo doplněk sendvičů a salátů. V této podobě bude mnohem prospěšnější.

Okurka

Mrazení je pro okurky zhoubné. Jsou po něm měkké a chuťově nepříjemné. Pokud vás zajímá, jak okurky uchovat, pak je nasolte nebo zavařte. Pokud však opravdu chcete okurky zmrazit, zkuste to s okurkami. Tak si zachovají čerstvost lépe než syrové.

Brambory

Vyvarujte se zmrazování nevařených brambor. Při zmrazení brambor se voda odděluje od škrobu a po opětovném ohřátí jsou brambory vodnaté.

Nejlepší možností, jak prodloužit životnost brambor, je skladovat je ve sklepních podmínkách. Brambory skladujte na dobře větraném, chladném a tmavém místě při teplotě 7-10 °C.

To však neplatí pro vařené brambory. lze zmrazit a znovu ohřát. Navíc budou brambory tímto způsobem ještě zdravější, protože po vychladnutí se v nich vytvoří více užitečného rezistentního škrobu.

Zelená paprika

Mrazení nejenže způsobuje, že zelená paprika je vodnatá a měkká, ale může také způsobit, že získá hořkou chuť. Zelenou papriku využijete tak, že ji přidáte do domácí konzervované salsy a ostrých omáček. Lze je již zmrazit a poté rozmrazit na pánvi, aniž by ztratily chuť.

Všechny druhy listové zeleniny

Pokud dáte čerstvou, křehkou zeleninu do mrazáku, listy budou vodnaté, zvadlé a vláknité. Po zmrazení také ztratí chuť. Lepší je dát je do spodní zásuvky skladu ovoce a zeleniny.

Ředkvičky

Po zmrazení ztrácejí ředkvičky svou křupavou strukturu a měknou. Zkuste ředkvičky nakládat raději samostatně nebo s jinou kořenovou zeleninou. Nakládané ředkvičky se výborně jedí jako příloha k sendvičům nebo jednoduše nakrájené v salátu.

Rajčata

Rajčata můžete zmrazit, pokud je později použijete k přípravě pokrmu, u kterého není důležitá struktura.
Rajčata můžete zmrazit, pokud se je chystáte použít k přípravě pokrmu, u kterého nezáleží na struktuře.

Rajčata jsou poměrně choulostivé zeleniny, které nesnášejí zmrazení. Jejich struktura se stává sypkou a připomíná kaši, takže z nich nelze připravit nic jiného než koktejly, rajčatovou omáčku, šakšuku nebo nákypy. Pokud něco takového děláte často, můžete rajčata zmrazit, ale v takovém případě je po vyjmutí z mrazáku ihned uvařte bez rozmrazování.

Tuřín

Tuřín po zmražení udělá s řepou zhruba totéž, co s bramborami. Bude ochablý a vodnatý. Řepu je nejlepší skladovat v chladničce, nebo pokud je zmražená, vařená.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #zelenina #mrazení #mraznička**]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: