Dokonalé domácí knedlíky: 15 nejlepších receptů a tajemství vaření

Dokonalé domácí knedlíky: 15 nejlepších receptů a tajemství vaření

Výroba domácích knedlíků s celou rodinou je dobrý nápad, jak strávit čas v teplém kruhu. Zatímco jedni zadělají těsto, druzí připraví náplň a pak všichni společně tvarují knedlíky s tvarohem, třešněmi nebo bramborami – možností je spousta! Poradíme vám, jak knedlíky správně připravit, a podělíme se o osvědčené recepty s různými náplněmi.

Co vám v článku prozradíme:Jak připravit těsto na knedlíkyTěsto na knedlíky na voděDobré těsto na knedlíkyRecepty na domácí knedlíky

Jak připravit těsto na knedlíky

Těsto na knedlíky může být různé: na vodu, mléko, kefír nebo dokonce na syrovátku, stejně jako pudink, s cukrem i bez něj. Každá z těchto možností má své vlastní vlastnosti. Zde se s vámi podělíme pouze o dva osvědčené recepty, které vám pomohou těsto připravit. pro domácí knedlíkyovesné vločky. Ale mějte na paměti: na webu je podrobný článek o všech druzích těsta na knedlíky s popisem kroků a tajů přípravy – následujte tento odkaz.

Těsto na knedlíky na vodě

Jaké je nejoblíbenější těsto na knedlíky? Samozřejmě libové těsto. Vyžaduje minimum ingrediencí: mouku, vodu, sůl a malé množství rostlinného oleje.. Pokud si tedy v některém receptu přečtete. hnětení běžného těsta na knedlíkya myslete na tento recept – ne udělat chybu.

Těsto na knedlíky na vodě
Těsto na knedlíky na vodě

1 hodina

Na přípravu 1,2 kg těsta potřebujete:

  • pšeničná mouka – 650 g
  • voda – 380 ml
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
  • sůl – 1/4 lžičky.

1. Rozpusťte sůl ve vodě, přidejte rostlinný olej a promíchejte.

2. Mouku nasypte do mísy. Mouku pokropte trochou vody se solí a olejem a rukou míchejte, dokud se mírně nezvlhčí. Poté přidejte další vodu – rovněž s rozprašovačem. Smíchejte s moukou: vzniknou jemné drobky. Postupně přilévejte vodu a míchejte s moukou: drobky budou stále větší a větší a vznikne těsto. V této chvíli byste měli cítit, zda je těsto příliš pevné, suché, nebo zda je třeba přidat ještě trochu mouky.

3. Shromážděte těsto do hrudky, trochu ho prohněťte, nemusíte se nijak zvlášť snažit. Zabalte do potravinové fólie a nechte 20 minut odležet.

4. Po 20 minutách těsto ještě trochu prohněťte. Mělo by být start se mění a stávají se pružnějšími. Nechte ji ještě 20 minut působit. Znovu prohněťte a nechte několik minut odpočinout. Po hodině bude těsto připravené k práci – poddajné a příjemně se s ním pracuje.

Lahodné těsto na knedlíky

Zvláště chutné těsto na knedlíky se připravuje ze zakysané smetany a vajec. Pokud víte jistě, že se vám knedlíky nepodaří udělat rychle, nezapomeňte kousky těsta přikrýt utěrkou nebo potravinovou fólií. Syrové knedlíky, které z tohoto těsta vyrobíte, můžete skladovat v chladničce až 72 hodin.

Lahodné těsto na knedlíky
Chutné těsto na knedlíky (Gastronomické nakladatelství LLC)

1 hodina

Na přípravu 800 g těsta potřebujete:

  • extra panenskou pšeničnou mouku – 375 g
  • kvásek – 5 g
  • sůl (jemná) – 3 g
  • zakysaná smetana s obsahem tuku 1015% – 240ml
  • vejce – 50 g
  • vaječný žloutek – 20 g
  • rostlinný olej – 10 g

1. Než začnete hníst chutné těsto na knedlíky, připravte si dva plechy nebo tácy na pečení: vyložte je pečicím papírem, posypte tenkou vrstvou mouky přes síto.

2. Mouku nasypte na pracovní plochu, přidejte prášek do pečiva a sůl. Promíchejte metličkou, aby byla směs homogenní a bez hrudek. Shrňte do hromádky a vidličkou nebo škrabkou na těsto udělejte uprostřed důlek.

3. Do důlku uprostřed moučné směsi přidejte zakysanou smetanu. Začněte těsto hníst vidličkou nebo škrabkou a prohlubeň postupně rozšiřujte. Přidejte vejce a žloutek a vypracujte měkké, pružné těsto.

4. Vymažte mísu rostlinným olejem a přeneste do ní těsto. Přikryjte ji potravinovou fólií a těsto dejte alespoň na 30 minut do chladničky. Těsto lze v chladničce skladovat až 48 hodin.asov.

5. Pracovní plochu lehce poprašte moukou. Těsto rozválejte na kruh o průměru asi 45 cm a tloušťce asi 3 mm. Vykrajujte kolečka o průměru 7-8 cm. Celkem byste měli vytvořit 20-24 koleček. Rozetřete náplň podle chuti a vytvořte knedlíky.

6. Knedlíky přendejte na připravené plechy. Zbylé těsto shromážděte do hrudky a prohněťte do homogenní hmoty. Vyválejte ho na tloušťku asi 3 mm a vykrájejte dalších 6-10 kousků.

Než se dostaneme k receptům na náplně, uvedeme jeden univerzální tip. Množství náplně a tloušťka těsta je otázkou preferencí. Snažte se však nedávat příliš mnoho náplně, aby se knedlíky při vaření nerozpadaly.

Domácí knedlíky recepty

Knedlíky s brambory

Bramborová náplň do knedlíků je jednou z nejznámějších a nejjednodušších. I zde však existují varianty: brambory lze doplnit nasekaným koprem, smaženými houbami, dokonce i slaninou. My se podělíme o klasickou verzi knedlíků s bramborami a smaženou cibulkou, i když je doporučujeme podávat originálním způsobem – nikoli s máslem a zakysanou smetanou, ale s karamelizovanou cibulkou. Naše těsto se vyrábí z mléka a vajec, velmi jemněе.

Vareniki s bramborami
Vareniky s brambory (Gastronomické nakladatelství LLC)

1 hodina

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

Na náplň:

  • brambory – 500 g
  • cibule – 1 ks.
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Podáváme:

  • máslo – 50 g
  • máslo – 20 g
  • cukr – 1/2 lžičky. л.
  • zelená cibule – 5 peří
  • cibule – 1 ks.
  • sůl

Na těsto:

  • pšeničná mouka – 270-300 g
  • vejce 1 ks.
  • mléko – 100 ml
  • sůl – 1/2 lžičky.
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.

1. Brambory důkladně omyjte a oloupejte. Hlízy vložte do hrnce a naplňte vodou. Postavte na plotýnku a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni po dobu 30 minut.

2. Připravte si těsto na knedlíky s brambory. Prosejte 270 g mouky se solí. Smíchejte s vejci, mlékem a 2 lžícemi rostlinného oleje. Uhněteme homogenní těsto. V případě potřeby přidejte ještě trochu mouky. Těsto vyválíme do kuličky, vložíme do mísy, přikryjeme a necháme 30 minut odležet.

3 Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli na bramborové knedlíky. Rozpalte pánev s rostlinným olejem a cibuli na něm za častého míchání smažte asi 6 minut dozlatova.

4. Z uvařených brambor slijte vodu, vraťte pánev na plotnu a brambory trochu osušte. Poté je rozmačkejte na kaši s máslem. Přidejte osmaženou cibuli, sůl, pepř a promíchejte.

5. Těsto na knedlíky rozválejte na tenkou vrstvu. Vykrajujte kolečka o průměru asi 7 cm. Na kolečka rozetřete náplň, přeložte je napůl a okraje zalepte mokrýma rukama.

6. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody. Když vyplavou, vařte je ještě 3 minuty.

7. Připravte si karamelizovanou cibuli, na které budete knedlíky s brambory podávat. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi na středním plameni rozpusťte máslo a cibuli smažte do tmavě zlaté barvy asi 10 minut. Přidejte cukr a za častého míchání smažte další 2 minuty. Odstavte z ohně, přendejte do mísy a nechte na teplém místě.

8. Hotové knedlíky s bramborami vložte do mísy s karamelizovanou cibulí, promíchejte a podávejte. Můžete posypat na tenké plátky nakrájenou zelenou cibulkou.

Užitečná rada

Vareniki s bramborami by se měly tvarovat mokrýma rukama. Proto před zahájením procesu postavte vedle nich misku se studenou vodou a pravidelně je namáčejte. Aby se knedlíky nerozpadaly, potřete okraje těsta bílkem.

Knedlíky s bramborami, houbami a smaženou cibulkou

Nejjednodušší způsob, jak zpestřit bramborovou nádivku do knedlíků, je přidat do ní smažené houby. Hodí se jakýkoli druh hub – čerstvé i mražené, lesní i pěstované. My jsme zvolili žampiony – jsou v obchodech vždy k dostání a nejméně obtěžují. Hotové knedlíky opět doporučujeme podávat netradičně – s křupavými cibulovými kroužky. Zdá se to jako maličkost, ale věřte nám, je to velký rozdíl!

Knedlíky s brambory, houbami a smaženou cibulkou
Varenyky s bramborami, houbami a smaženou cibulkou (Gastronomické nakladatelství LLC)

1 hodina 30 minut

Na přípravu 4 porcí potřebujete:

  • mouka – 500 g
  • vejce – 1 ks.
  • rostlinný olej
  • cibule (velká) – 1 ks (200 g)
  • sůl

Na nádivku:

  • brambory – 300 g
  • cibule (střední) – 1 ks (100 g)
  • žampiony – 60 g
  • rostlinný olej
  • čerstvémletý černý pepř
  • sůl

1. Na těsto na knedlíky prosejeme mouku do jamky, přidáme vejce, 10 ml oleje a sůl. Těsto uhněťte postupným přidáváním 175 ml vody a dalších 10 ml oleje. Těsto nechte 30 minut odpočívat pod utěrkou.

2. Brambory na náplň do knedlíků uvařte doměkka a rozmačkejte je. Cibuli a houby nakrájejte na kostičky a 10 minut smažte na oleji. Smícháme s bramborovou kaší, podle chuti osolíme.

3. Cibuli, která se bude podávat, nakrájíme na tenká kolečka, osmahneme na velkém množství oleje do křupava a osušíme na papírových utěrkách.

4. Těsto na knedlíky rozkrájejte na několik dílů, vyválejte z nich klobásky o průměru 4 cm a napříč nakrájejte na 1 cm plátky. Každý z nich rozválejte na kulatou placku a poprašte moukou.

5. Do středu každého chlebíčku dejte lžíci bramborové a houbové náplně. Okraje spojte, přitiskněte a položte na tác. Knedlíky lze před vařením na 30 minut zmrazit.

6. Knedlíky vařte v osolené vroucí vodě 8-12 minut poté, co vyplavou na povrch. Poté je vyjměte pomocí škrabky a naaranžujte na servírovací talíře. Ozdobte smaženou cibulkou a podávejte.

Užitečná rada

Vezměte prosím na vědomí, že příprava těsta na knedlíky by měly být naskládány na sebe, lehce poprášeny moukou a přikryty utěrkou nebo fólií, aby se zabránilo vysychání okrajů.

Vareniki se slaninou a bramborami

Pokud máte v rodině jedlíky masa, pak nejvíce Správná nádivka do knedlíků nejsou jen brambory, ale doplněná křupavou slaninou a smaženou cibulkou. Nezapomeňte do bramborové kaše přidat slaninový tuk, jak doporučujeme v receptu – knedlíky budou ještě lepší. více lahodnéыf a výživaые.

Vareniki se slaninou a brambory
Vareniki se slaninou a brambory

1 hodina

Na přípravu 6 porcí budete potřebovat:

  • mouka – 500 g + 100 g na posypání pracovní plochy
  • sůl – 0,5 lžičky

Na nádivku:

  • brambory – 500 g
  • slanina – 100 g
  • cibule – 1 ks (100 g)
  • olivový olej – 2 polévkové lžíce.
  • sůl

K podávání:

  • máslo
  • zakysaná smetana

1. Připravte těsto. Mouku nasypte do velké mísy, přidejte sůl a 250-280 ml teplé vody. Vypracujte pevné těsto, rozválejte ho do kuličky, zabalte do potravinové fólie a nechte 30 minut odpočinout.

2. Připravte bramborovou náplň. Brambory uvařte v osolené vodě, slijte a rozmačkejte.

3 Nakrájejte slaninu na malé kousky a cibuli na drobné kostičky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a slaninu na něm 5 minut smažte do křupava. Vyjměte ji děrovanou lžící na talíř.

4. Na stejnou pánev vložte cibuli a smažte ji 5 minut do světle zlaté barvy. Smíchejte cibuli a tuk z pánve s bramborovou kaší, přidejte slaninu a promíchejte. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

5. Posypte pracovní plochu moukou, vyjměte těsto a znovu prohněťte. Vytvarujte 2 cm silné svazky a nakrájejte je na malé kousky. Každý kousek těsta rozválejte na tenké kolečko, doprostřed dejte 1 lžíci náplně a okraje pevně uzavřete. Knedlíky položíme na prkénko vysypané moukou nebo vyložené pečicím papírem.

6. V širokém hrnci si připravíme knedlíky, které se v průběhu pečení vyklopí na plech, a v …

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: