Jak správně skladovat banány, aby neztmavly – šéfkuchař odhaluje tajemství

Jak správně skladovat banány, aby neztmavly – šéfkuchař odhaluje tajemství

Jedním z největších problémů všech milovníků banánů je rychlé dozrávání a tmavnutí ovoce. Šéfkuchař Peter Sidwell se s vámi podělí o své tipy, jak se vyhnout vyhazování přezrálých banánů.

Peter Sidwell je přesvědčen, že všichni milovníci ovoce by měli tyto techniky znát, zejména v době, kdy jsou ceny vysoké. Jednoduchá doporučení pomohou výrazně snížit náklady na tento produkt.

„Banány jsou oblíbené díky své chuti a výživovým vlastnostem. Jsou bohaté na vlákninu, antioxidanty, vitamin C, draslík a hořčík, takže jsou skvělým doplňkem vyvážené stravy. Ovoce však může rychle ztmavnout a změknout, proto je důležité je správně nakupovat a skladovat,“ říká šéfkuchař.

Peter Sidwell doporučuje vybírat banány různého stupně zralosti. Pokud koupíte některé zralé a některé zelené, můžete si být jisti, že i bez jakýchkoli triků budete mít dostatek na týden, uvádí The Express.

Ovoce potřebuje ke svému dozrání světlo, teplo a vlhkost, proto je nejlepší skladovat je na chladném místě, mimo dosah zdrojů tepla a kondenzace. Po zakoupení je třeba banány vyjmout z obalu, a když jsou dostatečně zralé, aby dozrály, přemístit je do lednice.

„Pro skladování banánů doporučuji používat sáčky. Polyethylen pomůže udržet ovoce čerstvé až dva týdny. Nebojte se, že slupka trochu ztmavne, na chuť to nebude mít vliv,“ říká Peter.

Šéfkuchař však nedoporučuje dávat banány do lednice, dokud nedozrají. Jinak by ovoce zůstalo tvrdé a bez chuti. Zdůrazňuje, že stonky banánů uvolňují plyn etylen, který urychluje dozrávání všech okolních plodů. Proto je lepší ukládat trsy banánů dál od jablek a hrušek a stonky můžete také zabalit do fólie, aby se snížil vliv plynu na dozrávání.

Pokud děti ovoce nedojedly, doporučuje šéfkuchař zbylé kousky postříkat citronovou šťávou a dát je pod potravinovou fólii. Tímto způsobem se proces oxidace zpomalí. Peter Sidwell také říká, že nejjednodušší způsob, jak uchovat zralé ovoce, je zmrazit ho po oloupání.

Gastronome nedávno psal o tom, co připravit z přezrálých banánů.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #banány #tip šéfkuchaře**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: