Jehněčí polévka s fenyklem a sýrem

Obtížnost receptu: střední Porce: 4 Vaření: 1 h 30 min.VařeníItalská kuchyněObědPolévkaPŘÍSADY PRO 4 PORCE500 g masa z jehněčí kýty500 g fenyklu100 g strouhaného sýra pecorino nebo parmazánu4 1,5 cm silné plátky včerejšího chleba2 stroužky česneku4 snítky máty1 snítka rozmarýnu1/4 šálku extra panenského olivového olejesůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Maso nakrájejte na malé kostičky, fenykl nakrájejte nahrubo stejným způsobem. Česnek a listovou zeleninu nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a maso s česnekem a bylinkami na něm orestujte ze všech stran dohněda.

Krok 2

Přidejte fenykl, osolte, opepřete a 5 minut smažte. Zalijte 2 litry vody, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou na mírném ohni, dokud maso nezměkne, asi 40 minut.

Krok 3

Chléb opečte v toustovači dozlatova. Fenykl, jehněčí maso a polovinu pecorina rozdělte rovnoměrně na 4 hluboké žáruvzdorné talíře, navrch dejte chléb a zalijte vývarem. Posypte zbylým pecorinem a zapečte v troubě při 180 °C, dokud se sýr nerozpustí. Ihned podávejte.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Sbírka receptů, č. 14 (142) červenec 2012 #italská kuchyně #vaření #polévka***]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: