Obtížnost receptu: střední Porce: 4 Vaření: 1 h 30 min.VařeníItalská kuchyněObědPolévkaPŘÍSADY PRO 4 PORCE500 g masa z jehněčí kýty500 g fenyklu100 g strouhaného sýra pecorino nebo parmazánu4 1,5 cm silné plátky včerejšího chleba2 stroužky česneku4 snítky máty1 snítka rozmarýnu1/4 šálku extra panenského olivového olejesůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Maso nakrájejte na malé kostičky, fenykl nakrájejte nahrubo stejným způsobem. Česnek a listovou zeleninu nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a maso s česnekem a bylinkami na něm orestujte ze všech stran dohněda.
Krok 2
Přidejte fenykl, osolte, opepřete a 5 minut smažte. Zalijte 2 litry vody, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou na mírném ohni, dokud maso nezměkne, asi 40 minut.
Krok 3
Chléb opečte v toustovači dozlatova. Fenykl, jehněčí maso a polovinu pecorina rozdělte rovnoměrně na 4 hluboké žáruvzdorné talíře, navrch dejte chléb a zalijte vývarem. Posypte zbylým pecorinem a zapečte v troubě při 180 °C, dokud se sýr nerozpustí. Ihned podávejte.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Sbírka receptů, č. 14 (142) červenec 2012 #italská kuchyně #vaření #polévka***]. ?