Recept
Úspěšný recept ze série „dva v jednom“ od Olgy Rodionovové, redaktorky webu Gastronom.ru.
Složitost: V rámci projektu „Složité jídlo“ je možné připravit i další pokrmy, např: střední Porce: 4 Vaření: 1 чTroubaV rukávuVe fólii, v pouzdře, v sáčkuPečeníNádivkaVečeřeDruhý chodHlavní chodPŘÍSADY PRO 4 PORCE4 kuřecí stehna nebo kýty4 střední mrkve6-8 středních brambor3-4 stonky celerusůl, zrnka pepřeNa marinádu:2 stroužky česneku1 lžíce olivového nebo rostlinného oleje1/2 lžičky sušené bazalky nebo tymiánu1/2 lžičky citronové kůrycitronová šťávaněkolik snítek rozmarýnu Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Česnek nasekejte. Všechny ingredience na marinádu vložte do malého celofánového sáčku, zavažte a dobře protřepejte, aby se promíchaly. 2. Kuře osušte, stáhněte kůži a přebytečný tuk (je-li třeba). Vložte do sáčku s marinádou, zavažte a znovu protřepejte. Marináda by měla rovnoměrně pokrýt kousky kuřete. Kuře nechte 5-7 minut marinovat při pokojové teplotě.Předehřejte troubu na 220 °C.Zeleninu omyjte. Brambory a mrkev nakrájejte na velké kostky a celer nakrájejte na 1,5 cm silné plátky. Zeleninu vložte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Zeleninu vložte do pečicího rukávu, navrch dejte kuře (spolu s marinádou). rukáv na obou koncích srolujte a pevně svažte sponami (nebo převažte provázkem). Rukáv vložte do plechu vhodné velikosti a vložte do trouby. pečte 30-40 minut, dokud není zelenina upečená. Ke konci pečení můžete rukáv rozříznout a kuře 5-7 minut opékat pod grilem. Při podávání položte kuře a zeleninu na nahřáté talíře.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronom.ru #kuře #druhý chod #autorská kuchyně*****]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích