Recept
Olga Andreikina dokáže z obyčejné vařené brambory vytvořit kulinářské mistrovské dílo. Neděláme si legraci, vyzkoušejte to!
Obtížnost: snadno Porce: 2 Vaření: 30 min.SnídaněObědVečeřeDruhý chodPředkrmOmeletaHlavní chodVegetariánství: Ovo-lactoVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 2 PORCE3/4 šálku mléka1/2 lžičky kurkumy4 vařené brambory1 vejce50 g taveného sýra1 lžička rostlinného olejesůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C. Malou kulatou zapékací misku vymažte olejem. Nakrájejte brambory na středně silná, ale ne příliš hrubá kolečka. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte mléko, kurkumu a rozšlehejte vidličkou. Nastrouhejte sýr.
Krok 2
Nakrájené brambory vložte do formy na pečení. Lehce je opepřete, osolte a zalijte vaječnou směsí. Navrch posypte libovolným množstvím sýra. Pečte v troubě, dokud není omeleta uprostřed ztuhlá – asi 20 minut. Podávejte s čerstvými rajčaty a okurkami.
Pokud zjistíte chybu nebo nepřesnost, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronom.ru #sýr #kurkuma #vajíčka #brambory #omleta #druhý chod #svačiny #dnes k večeři*****]. ?