Některým potravinám se ne nadarmo říká „superpotraviny“. Mají komplexní léčebný účinek na organismus. A je jich docela dost! Onkolog Tim Tiutan nedávno uvedl 3 potraviny, které dokážou neuvěřitelné: podporují hubnutí a zároveň snižují riziko vzniku některých druhů rakoviny.
Doktor Thiutan ve svém videu pro TikTok vysvětlil, že potraviny, které jmenoval, umožňují vyhnout se přejídání, udržet si stabilní váhu po zhubnutí a posílit imunitní systém.
Na prvním místě jsou borůvky. Tyto bobule obsahují přibližně 4 g rozpustné vlákniny. Dostatečná konzumace potravin s vlákninou zase snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu. Kromě toho vláknina zpomaluje trávení a dodává dlouhotrvající pocit sytosti.
Dále onkolog připomněl celozrnné výrobky. Ty obsahují ještě více vlákniny. Konzumací dostatečného množství ječmene, hnědé rýže, pohanky, bulguru, quinoy a dalších obilovin můžete své tělo chránit před cukrovkou a rakovinou střev.
Lékař také připomněl prospěšnost malin. Obsahují 8 g vlákniny, hodně vody a přírodní ketonové sloučeniny, které podle vědců urychlují metabolismus.
Samozřejmě ani ty „nejsilnější“ potraviny nebudou fungovat, pokud se člověk celkově špatně stravuje. Dr. Tiutan nabádá, aby se pokud možno snížila konzumace zpracovaných potravin, tuků, mouky, alkoholu. Souběžně s tím odstraňte špatné návyky, přidejte do svého režimu fyzickou aktivitu a preventivní prohlídky.
Již dříve se odborník na výživu podělil o 5 možností snídaně pro prevenci rakoviny.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #raspberries #blackberries #weight loss**]. ?