Kuchařů jsme se zeptali, jaký je nejlepší způsob přípravy zelí: všichni se podělili o stejný recept. Podrobnosti prozradil server EatingWell.
Zelí může být skvělou přílohou k masu a rybám nebo může být soběstačným dietním pokrmem. Šéfkuchařky Heidi Finková, Carla Contrerasová a Rachel Narinsová se shodují, že nejlepší způsob přípravy zelí je jeho dušení.
Aby bylo zelí ještě chutnější, můžete ho předtím opéct. Můžete použít jakýkoli druh zelí: bílé, červené, pekingské. Červené zelí je tužší. Savojské nebo pekingské zelí je nejkřehčí.
Pro přípravu zvolte velkou pánev se silným dnem. Přidejte olej a začněte smažit nakrouhané zelí na vysoké teplotě s trochou olivového oleje. Měla by se objevit lehce kouřová nebo oříšková chuť. Mimochodem, je lepší zelí nekrouhat, ale nakrájet na stejné čtvercové kousky: zelenina tak nebude dávat příliš mnoho tekutiny.
Po rychlém orestování přikryjte pokličkou, snižte teplotu a nechte zelí dusit. V této fázi pokrm osolte a opepřete, případně přidejte trochu vody pro změkčení. Můžete a měli byste experimentovat, kuchaři mají jistotu, že zelí nic nezkazí. Přidejte pórek, tymián, zázvor, česnek, sójovou nebo ústřicovou omáčku, jakákoli semínka, zeleninu, houby nebo maso obecně.
Na závěr, když je pokrm měkký, odborníci doporučují přidat do pánve trochu jablečného octa. Jak jinak poznáte, že je hotovo? Jedna rada: ochutnejte. Jakmile jste spokojeni se strukturou, sundejte zelí z ohně a podávejte.
Dříve Gastronom.ru prozradil, jak vylepšit salát z čerstvého zelí.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #dušené zelí**]. ?