Ryby se často podávají s citronem. Tato kulinářská technika má své opodstatnění i ze zdravotního hlediska, uvedla alergoložka-imunoložka a odbornice na výživu Elena Paretskaya.
Ryby jsou pro člověka velmi důležité. Stejně užitečné jsou bílé i červené. Je lepší je nesmažit, ale péct nebo dusit – a nejlépe s citronem. Citrusy přinesou nejen nové tóny v chuti a vůni. Zvýší také prospěšnost pokrmu.
Ryby obsahují cenné mastné kyseliny, různé vitaminy a stopové prvky, které naše tělo potřebuje. Ale to hlavní je jiné: ryby mají bílkoviny. Citron, pokud ho přidáte do toho či onoho pokrmu, přispěje k lepšímu trávení bílkovin.
Také odborník v rozhovoru s „Dr. Petrem“ radil kombinovat ryby s mořskou solí, jakýmikoliv sušenými bylinkami, česnekem a nerafinovanými panenskými oleji. Bude to vítězství po všech stránkách.
Gastronom.ru se podělil o jednoduché recepty na ryby v troubě. Mezi nimi se jistě najde jeden, který budete chtít opakovat.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #ryby #citron**]. ?