Proč by se ryby měly jíst s citronem? Imunolog vysvětlil výhody této kombinace.

Proč by se měly ryby jíst s citronem? Imunolog vysvětlil výhody této kombinace

Ryby se často podávají s citronem. Tato kulinářská technika má své opodstatnění i ze zdravotního hlediska, uvedla alergoložka-imunoložka a odbornice na výživu Elena Paretskaya.

Ryby jsou pro člověka velmi důležité. Stejně užitečné jsou bílé i červené. Je lepší je nesmažit, ale péct nebo dusit – a nejlépe s citronem. Citrusy přinesou nejen nové tóny v chuti a vůni. Zvýší také prospěšnost pokrmu.

Ryby obsahují cenné mastné kyseliny, různé vitaminy a stopové prvky, které naše tělo potřebuje. Ale to hlavní je jiné: ryby mají bílkoviny. Citron, pokud ho přidáte do toho či onoho pokrmu, přispěje k lepšímu trávení bílkovin.

Také odborník v rozhovoru s „Dr. Petrem“ radil kombinovat ryby s mořskou solí, jakýmikoliv sušenými bylinkami, česnekem a nerafinovanými panenskými oleji. Bude to vítězství po všech stránkách.

Gastronom.ru se podělil o jednoduché recepty na ryby v troubě. Mezi nimi se jistě najde jeden, který budete chtít opakovat.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #ryby #citron**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: