Černý čaj přinese zdraví prospěšné účinky a jen tak pro radost. Nutricionistka Anna Baženová je však přesvědčena, že s jediným doplňkem odhalí oblíbený nápoj svou maximální hodnotu.
Čaj obsahuje polyfenoly, z nichž nejúčinnější jsou theaflaviny a thearubiginy. Působí jako antioxidanty, což znamená, že chrání buňky a podporují kardiovaskulární a nervový systém. Čaj je také mírnější stimulant než káva.
V čem je ještě lepší? Je kde, řekla odbornice Baženová v rozhovoru pro Pravda.ru. Stačí přidat do konvice trochu máty. Rostlina bohatá na mentol zvyšuje antioxidační vlastnosti nápoje a také mu dodává antiseptický a relaxační účinek.
Čaj z máty peprné lze pít při bolestech hlavy, nervovém vypětí, nachlazení a bezdůvodně zlepšit trávení a aktivovat duševní schopnosti. Takovým nápojem můžete den začít i ukončit. Zní to paradoxně, ale je to tak. Mátový čaj vám umožní ráno se rozveselit a večer uklidnit.
Dříve se vědělo, kdy káva způsobuje dehydrataci organismu.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #mint #černý čaj**]. ?