Zmrzlina je jedním z nejoblíbenějších dezertů nejen v létě, ale i v zimě. Vybrat kvalitní a skutečně chutný výrobek však není vzhledem k rozmanitosti značek a výrobců snadný úkol. Co je důležité zohlednit při výběru mléčné pochoutky v supermarketu?
O čem si povíme v článku:
- Vzhled obalu
- Složení
- Obsah tuku
- Vzhled
- Trvanlivost
Vzhled balení
Před zkoumáním složení výrobku si pečlivě prohlédněte obal. Neměly by na něm být žádné ledové krystalky ani poškození. Pokud nějaké jsou, zmrzlina byla pravděpodobně znovu zmražena. Jde o to, že studený dezert může „cestovat“ dlouhou dobu, než skončí na pultu. A neustálé otevírání a zavírání mrazničky vytváří teplotní rozdíl: v důsledku toho může zmrzlina roztát. Takovou pochoutku je lepší nekupovat.
Složení
Podle internetových stránek Roskachevo se kvalitní zmrzlina skládá ze 40 % z mléka a smetany. Dále může obsahovat cukr, máslo, sušené mléko, ochucovadla a stabilizátory. Není třeba se jich bát: takové stabilizátory jako karagenan, guma guar, oxidovaný škrob, agaroid a další umožňují, aby zmrzlina zůstala při dlouhodobém skladování svěží a homogenní, nerozleptávala se, neztrácela objem v důsledku smršťování, zachovala si původní tvar. Ve vysoce kvalitní klasické zmrzlině by však neměly být žádné rostlinné tuky.
Pokud si tedy chcete dopřát něco chutného, věnujte pozornost „Skleněnému superobřímu pravému plombieru“ od společnosti „Russian Cold“. Je však těžké si ho nevšimnout, protože je opravdu obří a váží 150 gramů! Taková porce vám bude stačit, abyste ukojili hlad, potěšili sebe nebo své příbuzné dezertem a dodali si energii na celý den. Tato zmrzlina, vyrobená podle norem GOST, má překvapivě jemnou a příjemnou strukturu, které se dosahuje díky technologii dvojitého zmrazení, která napomáhá tomu, aby se dezert neodchýlil od stěn poháru, aby se při dlouhém skladování neusazoval a nekrystalizoval. Bohatá smetanovo-mléčná chuť a roztomilý nadýchaný uzávěr jako by vás vrátily do dětství a vyvolaly ve vás mimořádně pozitivní emoce. Skutečný požitek z opravdové zmrzliny!
Obsah tuku
Další důležitou vlastností zmrzliny je obsah tuku. I zde existují určité normy. Pokud se rozhodnete pro plombir, obsah tuku ve výrobku by neměl být nižší než 12 a vyšší než 20 %, obsah tuku ve smetanové zmrzlině – ne nižší než 8 % a v mléčné zmrzlině – ne vyšší než 7,5 %. Obsah tuku ve zmrzlině „Stakan Super Giant Real Plombir“ je 15 %, což plně odpovídá normám stanoveným Roskačestvem. Obsah kalorií ve 150gramové porci je 230 kilokalorií – dezert nejen potěší a rozveselí, ale také zahání hlad.
Vzhled
Barva zmrzliny je také vypovídajícím kritériem. Pochoutka by měla mít stejnoměrnou homogenní barvu a její odstín závisí na procentuálním obsahu tuku: čím je vyšší, tím je barva žlutější. Pravý plombier se nejčastěji ukáže jako lehce nažloutlý, ve vanilkové zmrzlině mohou být malé skvrnky čokoládového odstínu. Je lepší, když je oplatkový pohár nebo kornoutek křupavý, nerozmočený, celý, bez prasklin a promáčklin.
Trvanlivost
Nezapomeňte zkontrolovat datum spotřeby dezertu. Tato informace musí být nutně uvedena na obalu. Pokud je zmrzlina prošlá nebo na hranici trvanlivosti, je lepší dát přednost čerstvější.
Při dodržení všech pravidel si můžete být jisti, že vás vybraná zmrzlina nezklame. A až budete chtít uspořádat sladkou party, nezapomeňte na „Super obří pravou plombierskou zmrzlinu“, která jistě potěší všechny hosty jak svou váhou, tak báječnou chutí.
Reklama. Tander JSC / magnit.ru
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Reklama. Erid: 2VtzqxfJwxn #MyMagnet #cream.**]. ?