K receptu Obtížnost: snadno Kalorie: 227.00 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 1 ч B/L/U: 2.00 g/10.00 g/31.00PečeníVečeřeDezertVegetariánství: striktněVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 4 PORCEvanilkový cukr – 1 lžička.bílé suché víno (např. Ryzlink rýnský) – 1 šálekvelké pevné hrušky – 2 ks.med – 50 mlsnítky čerstvého tymiánu – 2 ks.zelené hrozny bez pecek – 2 trsy Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Hrušky a hroznové víno omyjte. Hrušky rozkrojte na 4 díly a odstraňte jádřinec. Hrozny zbavte kartáčku. Ovoce a tymián vložte do zapékací misky.
Krok 2
Předehřejte troubu na 190 °C. Smíchejte víno s medem a vanilkovým cukrem a přelijte jím ovoce. Formu vložte na 40 minut do trouby. Čas od času ovoce pokropte.
Podávejte se šlehanou zakysanou smetanou.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, č. 18 (92) září 2007 #hrozny #ovocné #víno #vina #hrušky #med #medovina #dezerty #pečení #risling***]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích