K receptu Obtížnost: snadno Porce: 4 Vaření: 30 min.ObědHerkulesova kašeDezertSalátOvocný salátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 4 PORCEpomeranč – 1 ks.čerstvé mražené bobule – 100 gjablko – 1 ks.Na vanilkový jogurt:přírodní jogurt – 1 kelímekpolovina vanilkového luskuPro křupavou granolu:Ovesné vločky Hercules – 0,5 šálkusezamový olej – 1 lžička.meruňky – 50 gdrcené mandle – 50 gmed – 1-2 polévkové lžíce.mletá skořice – 1 polévková lžíce. l. Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C. Každou meruňku nakrájejte na 4 kusy. Ovesné vločky smíchejte s medem, rostlinným olejem a drcenými mandlemi, skořicí a nakrájenými meruňkami. Plech vyložte pečicím papírem. Směs nalijte na papír a sušte na plechu 20 – 25 minut, dokud lehce nezkaramelizuje.
Mezitím nakrájejte ovoce na středně velké kousky a naaranžujte je do 4 velkých misek. Vanilkový lusk oloupejte a semínka z poloviny lusku smíchejte s jogurtem. Směs nechte mírně vychladnout, přidejte ji ve stejném poměru k ovoci a promíchejte. Porce ovocného salátu rovnoměrně posypte křupavým müsli.
Přebytečnou křupavou směs můžete uchovávat ve skleněné nádobě s těsně přiléhajícím víčkem.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronom.ru #jablka #pomeranče #jogurt #med #vanilka #dezerty #muesli #zdravé recepty #ovesné vločky #herkules #ovocný salát***]. ?