K receptu Obtížnost: střední Kalorie: 359.00 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 1 ч B/L/U: 5,00 g/26,00 g/21,00 g/21,00 gFrancouzská kuchyněVečeřeDruhý chodHlavní chodGulášRatatouilleVegetariánství: striktněVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 4 PORCEsůl, pepřrajčatový protlak – 2 polévkové lžíce.cuketa – 1 ksolivový olej – 6 polévkových lžic.červená cibule – 1 ks.červená sladká paprika – 1 ks.zelená sladká paprika – 1 ks.česnek – 2 stroužkylilek – 1 ksčervené suché víno – 150 mlvelká rajčata – 4 ks. Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Oloupejte česnek a cibuli. Česnek nasekejte v sekáčku.
Krok 2
Cibuli nakrájejte na 8 dílků.
Krok 3
Omyjte všechnu zeleninu. Lilek a cuketu nakrájejte na 1,5 cm silné plátky.
Krok 4
Papriky rozkrojte napůl a odstraňte jádřinec. Dužinu nakrájejte na velké kousky.
Rajčata rozkrojte na 4 části, odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte nadrobno. V naběračce rozehřejte olivový olej. Osmahněte česnek, 2 minuty. Vložte lilek a cuketu a na mírném ohni je 5 min. restujte. Přidejte papriky a cibuli a za stálého míchání vařte 4 min.
Krok 5
Přilijte červené víno a přiveďte k varu. Snižte teplotu a pánev volně přikryjte pokličkou. Vařte 20 minut.
Krok 6
Přidejte rajčata a rajčatový protlak a promíchejte. Dochuťte pepřem a solí podle chuti. Vařte bez pokličky 10 minut.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, č. 17 (91) září 2007 #rajčata #cukety #sladké papriky #baklažány #francouzská kuchyně #druhý chod #ratatouille #suché víno***]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích