Skutečný oděský sleď forshmak: 2 úžasné recepty

Může se podávat jako samostatný předkrm nebo namazaný na krutonech a chlebu.

Jak uvařit forshmak – recept skutečný / foto depositphotos.com

Foršmak je součástí tradiční židovské kuchyně. Pokrm se připravuje z ryb, vajec, cibule a dochucuje se kořením. Nejčastěji se podává jako předkrm nebo se maže na chléb. V závislosti na regionu existují zvláštnosti přípravy. Podívejme se, jak se foršmak připravuje v našich reáliích.

Jak uvařit forshmak – oděský recept

Za zmínku stojí, že se podobá klasickému receptu na forshmak připravenému tímto způsobem, protože neobsahuje žádné specifické produkty a přísady. Pro přípravu si vezměte:

  • 250 gramů sleďů;
  • dvě vařená vejce;
  • polovina jedné cibule;
  • jedna lžička másla;
  • půlka sladkokyselého jablka bez slupky.

Očistěte sledě od kostí. K tomu je jednodušší použít kleště na ryby a misku se studenou vodou, do které je vhodné kosti ponořit.

Oloupejte cibuli, jablko a vařená vejce. Poté všechny tyto ingredience přidejte do mixéru a rozšlehejte dohladka. V případě potřeby můžete použít mlýnek na maso se středním sítem.

Do hotové směsi přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte.

Vynikající ukrajinský foršmak – zajímavý recept

Nyní si můžete připravit složitější a neobvyklý foršmak – recept bude vyžadovat trochu více času a úsilí, ale všechny produkty jsou také dostupné a levné. Budete na něj potřebovat:

  • 200 gramů sleďů;
  • 60 gramů másla;
  • jedno vejce;
  • 60 gramů bílého chleba;
  • 80 gramů mléka;
  • 20 gramů cibule;
  • 40 gramů kyselého jablka (Renet Simirenko nebo Granny Smith).

Máslo vyndejte z lednice předem. Cibuli nakrájejte nadrobno a zalijte ji vroucí vodou. Mezitím uvařte vejce a namočte chléb do mléka. Vodu z cibule slijte a dejte ji stranou.

Oloupejte vejce a jablka. Pokud je to nutné – připravte sledě, neměl by mít kosti.

Rybu a všechny ingredience kromě másla rozšleháme v mixéru na homogenní hmotu. Poté ji pomocí stěrky vmíchejte do vzniklé směsi. Ochutnejte a dochuťte kořením.

Dříve My vyprávěl, jak připravit další známý pokrm – domácí koláč Tři sklenice.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: