K receptu
Vepřová pečeně s brambory v troubě je jídlo pro všechny časy. Upřímně řečeno, je těžké ho zkazit, pokud jsou suroviny kvalitní. Hlavní je, aby vepřové maso bylo šťavnaté, s tukem. Postní karbonáda nebo svíčková se nehodí. Nejlepší je krkovice nebo bůček. Co přidáte kromě brambor, záleží na vás. Mělo by v něm však být hodně cibule. A mrkev je nutností. V našem receptu je pro výraznější chuť sladká paprika. Ta dodá pečeni zvláštní chuť, stejně jako použité koření. Mimochodem, slovo „pečeně“ neznamená, že by se vše pro tento pokrm mělo aktivně smažit, jak se domnívají někteří foodblogeři. Pečeně je od slova „žár“. A teplo v Rusku bylo v kamnech. V naší době se pečení obvykle nazývá pokrm, na který se maso předem osmaží a pak se dusí s bramborami a zeleninou s přidáním vody. Doporučujeme připravovat pečeni v troubě, ale existují i jiné varianty, o kterých vám také povíme.
střední Kalorie: 652,64 kcal/porce Porce: 5 Vaření: 2 ч B/L/U: 28,14 g/43,22 g/36,81 gTroubaPečeníDušeníRuská kuchyněVečeřeVečeřePečeněHlavní chodPro příchod hostůPŘÍSADY PRO 5 PORCÍVepřové maso 700 гBrambory 800 гCibule 200 гMrkev 150 гSladká červená paprika 150 гČesnek 6 stroužkůRafinovaný rostlinný olej 3 polévkové lžíce.Mletý černý pepř 1 lžička.Mletý koriandr 1 lžička.Mletá zira 1 lžička.Sušené bylinky 2 lžičky.Vavřínový list 1 ks.Sůl Bylinky Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kousky. Mrkev nakrájejte na nudličky, pokud je silná, nebo na kolečka, pokud je tenká. Cibuli nakrájejte na středně silná kolečka na čtvrtiny. Stroužky česneku nakrájejte nahrubo.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
Krok 2
Oloupejte sladkou papriku od semínek a slupky, nakrájejte ji na 6-8 plátků a každý plátek pak na tři části. Nemusíte postupovat přesně tímto způsobem, je to jen příklad pro pochopení velikosti plátků.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
Krok 3
Vepřové maso nakrájejte na kousky o délce asi 3-4 cm. Vezměte žáruvzdornou pánev, kterou lze použít v troubě – kotlík, kachní hrnec nebo pekáč. Dobře v ní rozehřejte rostlinný olej.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
Krok 4
Kousky vepřového masa vložte do oleje. Nesolíme, jinak maso pustí hodně šťávy a pro nás je důležité, aby zůstala uvnitř. Vepřové maso smažíme na středním ohni 7-10 minut, dokud nezhnědne. Osmažené kousky vložíme do mísy, osolíme a opepříme.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
Krok 5
Na olej a tuk, který zůstal v pekáči po vepřovém mase, vložte nakrájenou cibuli a na středním plameni ji za stálého míchání smažte 3-4 minuty, dokud nebude lahodně zlatavá.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
Krok 6
Do pekáče přidejte nakrájenou mrkev a sladkou papriku a opečenou cibuli. Pokračujte ve vaření, nezapomeňte míchat a udržujte teplotu na nízké úrovni po dobu 5 minut.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
Krok 7
Vepřové kousky vraťte do pekáče. Maso a zeleninu ochuťte koriandrem, černým pepřem, citronem a suchými bylinkami. Dochuťte solí. Přidejte nasekaný česnek.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
Krok 8
Plátky brambor vložte do pekáče. Zalijte půl litrem vroucí vody. Promíchejte. Přidejte bobkový list. Pekáč přikryjte pokličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C asi na hodinu.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
Krok 9
Po hodině zkontrolujte, zda je pečeně hotová. V případě potřeby jí dejte ještě půl hodiny. Chcete-li získat rumělkovou kůrčičku, můžete sundat pokličku a vepřovou pečeni s bramborami připravit bez ní. Před podáváním ji promíchejte a posypte čerstvými bylinkami.
Vepřová pečeně s brambory v troubě ()
TIP PRO DOMÁCÍ ŽENY
Vepřová pečeně s brambory se nemusí nutně péct v troubě. Můžete ho dusit hodinu a půl na sporáku v kastrolu, hluboké pánvi nebo ve stejném pekáči. Tímto způsobem je vhodnější upravit množství soli.
QUOTE
Podle podobného receptu můžete připravit vepřovou pečeni v hrncích. V tomto případě je však třeba do hrnců vložit všechny ingredience ve stejných vrstvách a smažit postupně: vepřové maso, zeleninu, brambory atd.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronom.ru #brambory #brambory #dušení #duhovka #vepřová pečeně*****]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích