K Obtížnost receptu: snadno Porce: 4 Vaření: 15 min.Čínská kuchyněVečeřeVečeřeDruhý chodHlavní chodVegetariánství: přísněVegetariánstvíPříspěvekPŘÍSADY PRO 4 PORCEbrokolice – 450 gčesnek – 2 stroužkyčerstvý kořen zázvoru – 4 cmsůl – 0,5 lžičky.rostlinný olej – 1,5 lžíce. Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Brokolici natrhejte na malé růžičky. Stonky nakrájejte na tenká kolečka. Vše vložte na 3 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou a poté ihned přendejte do mísy s ledovou vodou. Vyhoďte do cedníku a protřepejte.
Krok 2
Kořen zázvoru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozehřejte olej ve woku na vysokém plameni a osmahněte zázvor a česnek, 10 sekund.
Krok 3
Přidejte sůl a brokolici a za stálého míchání vařte 4 minuty. Odstavte z ohně a ihned podávejte.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Sbírka receptů, č. 21 (77) listopad 2009 #česnek #brokolice #zázvor #čínská kuchyně #druhý chod***]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích