Jak dusit zelí bez práce: tři recepty krok za krokem

Vyjde z toho výborné dušené zelí, které stojí za to si osvojit.

Jak správně dusit zelí / foto depositphotos.com

Dušené zelí je velmi chutný zeleninový pokrm, který je ideální pro chladné roční období. Lze ho připravit s masem, houbami a nejen s nimi.

Dušené zelí s masem

Klasické dušené zelí se připravuje s masem a obvyklou sadou zeleniny. Potřebujete na něj:

  • 500 gramů zelí;
  • 300 gramů hovězího nebo vepřového masa;
  • jedna cibule;
  • jedna mrkev;
  • dvě rajčata;
  • olej na smažení;
  • koření podle chuti.

Maso nakrájejte na kousky. Nastrouhejte mrkev, nakrájejte cibuli na kostičky a nakrájejte rajčata na kousky. Na pánvi osmažte maso dozlatova. Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte, dokud nezměkne. Přisypte zelí a koření, promíchejte a pod pokličkou poduste asi 40 minut.

Výborné je také dušené zelí v multicookeru.

Dušené zelí s houbami

Dušené zelí s houbami je skvělou možností, jak připravit tento pokrm bez masa. Budete k němu potřebovat:

  • středně velké zelí;
  • 200 gramů hub;
  • jedna cibule;
  • dvě mrkve;
  • olej na smažení;
  • koření;
  • sklenice vody.

Nakrájejte zelí, cibuli a mrkev na kostičky. Žampiony nakrájejte na čtvrtky, malé žampiony můžete rozkrojit na polovinu. Multicooker zapněte na režim „smažení“, přidejte olej a osmažte cibuli a mrkev. Když změknou, přidejte houby a smažte je dozlatova. Jako poslední přidáme zelí a dochutíme. Přilijte vodu, multicooker zavřete a přepněte jej do režimu dušení. Nechte jej, dokud není pokrm uvařený.

Dušené kysané zelí

Tento pokrm je chutný, sytý a soběstačný. Stojí za to, abyste si ho zařadili do své kuchařky spolu s ostatními. Pro přípravu si vezměte:

  • 500 gramů kysaného zelí;
  • 500 gramů hovězího nebo vepřového masa;
  • dvě cibule;
  • jedna mrkev;
  • dvě rajčata;
  • 2-3 stroužky česneku;
  • olej na smažení;
  • koření.

Maso nakrájejte na kousky a osmažte dozlatova. Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli. Vařte, dokud zelenina nezměkne. Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata. V této době propláchněte zelí, abyste odstranili přebytečnou sůl. V případě potřeby ho nakrájejte a přidejte do pánve, dochuťte a promíchejte. Jako poslední přidáme česnek, který předem nasekáme najemno. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud není hotový. To může trvat přibližně 45 minut.

Dříve vám My řekl, co je třeba přidat, aby bylo dušené zelí měkké.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: