Jak urychlit kynutí kynutého těsta? 2 triky, jak nestrávit celý den v kuchyni

Jak urychlit kynutí kynutého těsta? 2 triky, jak nestrávit celý den v kuchyni

Kynuté těsto se používá k přípravě koláčů, dortů, bábovek, listového těsta, klobás v těstě, domácí pizzy – všechny recepty byste mohli vyjmenovávat dlouho. Má jedinou nevýhodu: příliš dlouho kyne. Je možné tento proces urychlit?

Zkušení kuchaři jsou si jisti, že kynutí kynutého těsta lze urychlit. Nejprve těsto uhněťte podle požadovaného receptu. Jakmile spojíte aktivovaný kvásek s moukou a ostatními přísadami a těsto uhnětete do hladka a pružnosti, měli byste ho srolovat do koule, přenést do velké mísy a nechat 1-3 hodiny kynout. Během této doby by mělo těsto vykynout, zdvojnásobit a někdy i ztrojnásobit svůj objem.

Pokud nechcete dlouho čekat, než těsto vykyne, nebo pokud je ve vaší kuchyni chladno, důvěřujte osvědčeným kuchyňským mouchám. Co dělat: Vezměte si na pomoc kvásek a nechte ho vykynout. Troubu můžete předehřát na 45 ℃, vypnout ji a vložit do ní mísu s těstem. Jen nezapomeňte mísu přikrýt utěrkou.

Dalším způsobem je použití teplé vody. Uhnětené kynuté těsto vložte do sáčku, zavažte ho a pevně zabalte fólií, ne příliš pevně. Vložte ho do mísy nebo pánve naplněné teplou, ale ne horkou vodou – ne více než 35 ℃. Asi po 40 minutách by těsto mělo vykynout, poznamenal deník Wrap.

Již dříve jsme vám řekli, jak a jak dlouho můžete hotové těsto skladovat.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #těsto #kvasové těsto**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: