Kynuté těsto se používá k přípravě koláčů, dortů, bábovek, listového těsta, klobás v těstě, domácí pizzy – všechny recepty byste mohli vyjmenovávat dlouho. Má jedinou nevýhodu: příliš dlouho kyne. Je možné tento proces urychlit?
Zkušení kuchaři jsou si jisti, že kynutí kynutého těsta lze urychlit. Nejprve těsto uhněťte podle požadovaného receptu. Jakmile spojíte aktivovaný kvásek s moukou a ostatními přísadami a těsto uhnětete do hladka a pružnosti, měli byste ho srolovat do koule, přenést do velké mísy a nechat 1-3 hodiny kynout. Během této doby by mělo těsto vykynout, zdvojnásobit a někdy i ztrojnásobit svůj objem.
Pokud nechcete dlouho čekat, než těsto vykyne, nebo pokud je ve vaší kuchyni chladno, důvěřujte osvědčeným kuchyňským mouchám. Co dělat: Vezměte si na pomoc kvásek a nechte ho vykynout. Troubu můžete předehřát na 45 ℃, vypnout ji a vložit do ní mísu s těstem. Jen nezapomeňte mísu přikrýt utěrkou.
Dalším způsobem je použití teplé vody. Uhnětené kynuté těsto vložte do sáčku, zavažte ho a pevně zabalte fólií, ne příliš pevně. Vložte ho do mísy nebo pánve naplněné teplou, ale ne horkou vodou – ne více než 35 ℃. Asi po 40 minutách by těsto mělo vykynout, poznamenal deník Wrap.
Již dříve jsme vám řekli, jak a jak dlouho můžete hotové těsto skladovat.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #těsto #kvasové těsto**]. ?