Kastrol z hnědé rýže se špenátem a fetou

Obtížnost receptu: snadno Porce: 6 Vaření: 1 чSnídaněObědVečeřeDruhý chodKastrolHlavní chodVegetariánství: Ovo-lactoVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 6 PORCÍ3 šálky vařené hnědé rýže180 g fety3/4 šálku strouhaného parmazánu450 g mraženého špenátu2 vejce1/2 šálku mléka5 zelených cibulových peříček1 lžička sušeného tymiánu1/2 lžičky soli1/2 lžičky worcesterské omáčky Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovkaStisknutím tlačítka ponecháte obrazovku během vaření zapnutou.

Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.

Krok 1

Špenát rozmrazte v lednici. Vyklopte ho do cedníku, abyste z něj scedili přebytečnou tekutinu, a vyždímejte ho rukama.

Krok 2

Předehřejte troubu na 180 °C. V míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko a zelenou cibulku, ochuťte tymiánem a worcesterskou omáčkou a osolte. Přidejte špenát a promíchejte. Fetu rozdrobte vidličkou na malé kousky a přidejte do směsi spolu s polovinou šálku parmazánu. Vzniklou směs vmíchejte do hnědé rýže.

Krok 3

Vymažte 2,5litrovou zapékací mísu olejem. Směs rozetřete a povrch uhlaďte stěrkou. Formu zakryjte dvěma vrstvami alobalu a vložte na 30-35 minut do trouby. Odstraňte fólii a posypte ji zbylým parmazánem, pečte dalších 10-15 minut, dokud se sýr nerozpustí. místo hnědé rýže použijte obyčejnou bílou rýži nebo rýži nahraďte bulgurem či prosem.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, č. 3 (245) únor 2014 #sýr #rýže #špenát #špenát #parmezán #zavařenina #druhý chod #sýr feta***]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: