Kterou část kuřete je výhodnější koupit a pro které pokrmy: kompletní rozdělení jatečně upraveného těla (infografika)

Některé části se hodí spíše na polévku, jiné na kebab.

Různé části kuřete se lépe projeví u různých pokrmů / foto depositphotos.com

Kuřecí maso je díky své chuti jedním z nejoblíbenějších druhů masa. Agentura My zjistila, která část kuřete je nejchutnější a které kousky je lepší použít na co.

Která část kuřete je lepší na polévku a uzeniny

Těžko si představit něco lepšího na chladné večery než misku horké polévky. Ale ne každý ví, která část kuřete je pro vývar nejlepší.

Aby se voda nasytila chutí a tuky, je lepší vzít šťavnaté kousky. K tomuto účelu se tedy nejlépe hodí stehna a kýty s tučnějším masem. Ze stejného důvodu je lepší je kupovat, pokud plánujete kuře dusit, péct nebo smažit. Existují i levnější varianty – krky a hřbety.

Rozebírání kuřecího těla / infografika MyRozebrání kuřecího těla / infografika My

Existuje také část ptáka, kterou je lepší nebrat na vývar – svíčková. Někteří lidé se ptají: Jaká část kuřete je filet? Odpověď je poměrně jednoduchá, protože mluvíme o prsou, která se skládají z bílého, téměř libového masa. Vývar z něj se vyplatí připravovat pouze v případě, že se rozhodnete zhubnout.

To vše platí pro to, která část kuřete je lepší za studena, protože jde o to, aby vznikl silný vývar.

Stehna a kýty mají dostatek tuku, kolagenu a chuti, aby se z nich daly připravit vynikající studené maso. Křídla a filety jsou užitečné jako výplň, ale vývaru nepřidají na síle. Tajnou přísadou mohou být kuřecí stehýnka díky vysokému obsahu kolagenu.

Která část kuřete je nejlepší na kebab, pečení a dušení

Pro tento účel je nejlepší brát kousky stehen a řízků. Tímto způsobem budete moci vyhovět lidem, kteří dávají přednost tučnějším nebo křehčím částem kuřete. Kromě toho je vhodné je marinovat a napichovat na špíz.

Filety budou také dobrou volbou, pokud chcete maso upéct nebo uvařit a přidat do salátu.

Stehna a kýty jsou vhodnější pro dušení – tuk v nich vám také umožní připravit velmi chutnou a bohatou omáčku.

Která část kuřete je nejnezdravější

V nejnezdravějších částech kuřete není nic zdravého – jen tuk a cholesterol. A která část kuřete je nejtučnější? Správně, kůže. Ta může být nebezpečná i kvůli možným zbytkům chlóru, který bezohlední lidé používají, aby zatuchlé kuře vypadalo dobře na trhu.

V tomto ohledu je lepší jíst kuřecí maso s předem odstraněnou kůží. Škodlivá jsou také kuřecí křídla, která obsahují velké množství „kůže“.

Pokud vás to však nezastaví, jsou to právě křídla, která jsou nejlepší pro smažení a přípravu svačin.

Dříve My uvedl, jak smažit maso na pánvi, pokud se jedná o vepřové.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: