Některé části se hodí spíše na polévku, jiné na kebab.
Různé části kuřete se lépe projeví u různých pokrmů / foto depositphotos.com
Kuřecí maso je díky své chuti jedním z nejoblíbenějších druhů masa. Agentura My zjistila, která část kuřete je nejchutnější a které kousky je lepší použít na co.
Která část kuřete je lepší na polévku a uzeniny
Těžko si představit něco lepšího na chladné večery než misku horké polévky. Ale ne každý ví, která část kuřete je pro vývar nejlepší.
Aby se voda nasytila chutí a tuky, je lepší vzít šťavnaté kousky. K tomuto účelu se tedy nejlépe hodí stehna a kýty s tučnějším masem. Ze stejného důvodu je lepší je kupovat, pokud plánujete kuře dusit, péct nebo smažit. Existují i levnější varianty – krky a hřbety.
Rozebrání kuřecího těla / infografika My
Existuje také část ptáka, kterou je lepší nebrat na vývar – svíčková. Někteří lidé se ptají: Jaká část kuřete je filet? Odpověď je poměrně jednoduchá, protože mluvíme o prsou, která se skládají z bílého, téměř libového masa. Vývar z něj se vyplatí připravovat pouze v případě, že se rozhodnete zhubnout.
To vše platí pro to, která část kuřete je lepší za studena, protože jde o to, aby vznikl silný vývar.
Stehna a kýty mají dostatek tuku, kolagenu a chuti, aby se z nich daly připravit vynikající studené maso. Křídla a filety jsou užitečné jako výplň, ale vývaru nepřidají na síle. Tajnou přísadou mohou být kuřecí stehýnka díky vysokému obsahu kolagenu.
Která část kuřete je nejlepší na kebab, pečení a dušení
Pro tento účel je nejlepší brát kousky stehen a řízků. Tímto způsobem budete moci vyhovět lidem, kteří dávají přednost tučnějším nebo křehčím částem kuřete. Kromě toho je vhodné je marinovat a napichovat na špíz.
Filety budou také dobrou volbou, pokud chcete maso upéct nebo uvařit a přidat do salátu.
Stehna a kýty jsou vhodnější pro dušení – tuk v nich vám také umožní připravit velmi chutnou a bohatou omáčku.
Která část kuřete je nejnezdravější
V nejnezdravějších částech kuřete není nic zdravého – jen tuk a cholesterol. A která část kuřete je nejtučnější? Správně, kůže. Ta může být nebezpečná i kvůli možným zbytkům chlóru, který bezohlední lidé používají, aby zatuchlé kuře vypadalo dobře na trhu.
V tomto ohledu je lepší jíst kuřecí maso s předem odstraněnou kůží. Škodlivá jsou také kuřecí křídla, která obsahují velké množství „kůže“.
Pokud vás to však nezastaví, jsou to právě křídla, která jsou nejlepší pro smažení a přípravu svačin.
Dříve My uvedl, jak smažit maso na pánvi, pokud se jedná o vepřové.