K receptu Obtížnost: střední Kalorie: 156,98 kcal/porce Porce: 4 Vaření: 15 min. B/L/U: 15,12 g/4,40 g/13,40 gAsijská kuchyněJaponská kuchyněVečeřeVývarMisoPolévkaPŘÍSADY PRO 4 PORCE1,25 litru kuřecího vývaru nebo vývaru dashi3 lžíce tmavé miso pasty1 střední mrkev5 středně velkých žampionů1/2 šálku mražené kukuřice100 g zelených hráškových lusků2 hrsti špenátových listů, nejlépe malých rozměrů4 zelená cibulová pírka120 g tofu Tabulka hmotností a měr RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, žampiony na tenké plátky. Kukuřičná zrna zalijte na 3 minuty vroucí vodou, poté je slijte. Hráškové lusky nakrájejte na 1,5 cm dlouhé plátky a zelenou cibuli šikmo na tenká kolečka. Ze špenátu odřízněte tvrdé stonky a velké listy natrhejte na 2-3 kousky. Tofu nakrájejte na kostičky.
Krok 2
Ve velkém hrnci přiveďte vývar k varu na mírném ohni. Nalijte 1/2 šálku do malé misky, přidejte miso pastu a dobře promíchejte, dokud se nerozpustí.
Krok 3
Mrkev, houby a kukuřici dejte do hrnce s vývarem a za stálého míchání vařte 3 minuty. Přidejte hráškové lusky, špenát a zelenou cibulku a vařte další 1 min. Snižte teplotu, vlijte do polévky zředěnou miso pastu a 5 minut povařte, aniž by se vařila. Přidejte do hrnce kostky tofu a prohřejte je v polévce, 1 min. Naberte polévku do talířů a podávejte. pro pravou miso polévku potřebujete vývar daši, který se vaří z vloček bonito s mořskou řasou kombu. Můžete ho však koupit i hotový.
Pokud zjistíte chybu nebo nepřesnost, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, č. 4 (246) únor 2014 #houby #japonská kuchyně #champignons #sýr tofu #špenát #miso #bouillon #kukuřice #polévka #asijská kuchyně #hrášek***]. ?