Mnoho lidí brambory nejí, protože údajně neobsahují žádné užitečné látky, ale to není pravda.
Nová studie odhalila prospěšnost brambor / depositphotos.com, pixabay.com
Každoročně se stále více lidí snaží přejít na správnou stravu, odmítnout fast food, sycené nápoje a další škodlivé produkty. Za jeden z nich jsou považovány brambory, údajně po nich tloustneme a nezdravíme, protože neobsahují žádné užitečné látky.
Nový výzkum však ukazuje, že to není pravda, píše Mirror. Ve skutečnosti se ukázalo, že brambory jsou superpotravinou plnou základních živin – vitamínů, minerálů a vlákniny, která prospívá střevům.
Studie uvádí, že loupáním a smažením brambor se lidé zbavují živin obsažených ve slupce. Mezi ně patří komplexní sacharidy, které nám dodávají energii, a také vitamin C, thiamin (vitamin B1) a draslík.
Další zprávy o bramborách
Dříve My informoval o tom, zda můžete jíst syrové brambory. Syrové brambory mají skutečně více vitaminu C než brambory vařené (při vaření se obsah vitaminu C sníží o 62 %). Středně velká syrová brambora obsahuje přibližně 16 gramů vitaminu C. Je zde však jedna nce.
Kromě toho bylo zjištěno nejlepší místo pro skladování brambor. Má tendenci mít dlouhou dobu skladovatelnosti. Jak již bylo řečeno, většina lidí ji skladuje v krabici, na tmavém a chladném místě, protože to má zabránit tomu, aby se zelenina zkazila a vyklíčila. Existuje však mnohem lepší místo.