K receptu Obtížnost: střední Kalorie: 269,30 kcal/porce Porce: 6 Vaření: 1 h 30 min. B/L/U: 13.66 g/4.25 g/43.42Italská kuchyněObědVývarDruhý chodNudlePolévkaVegetariánství: striktněVegetariánstvíPříspěvekPŘÍSADY PRO 6 PORCÍ300 g nudlí tagliatelle nebo pappardelle z celozrnné mouky2 malé mrkve2 střední cibulky1 stonek pórku6 řapíků celeru1 středně velký kořen petržele4-5 stroužků česneku2 malé svazky kopru2 malé svazky petrželky1 lžička hrášku nového koření1 lžička černého pepřeolivový olej Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Zeleninu důkladně opláchněte kartáčkem, ale neloupejte ji. Mrkev a kořen petržele rozkrojte podélně napůl a poté na několik velkých kusů. Cibuli nakrájejte na čtvrtiny.
Krok 2
Řapíkatý celer a pórek (vcelku) nakrájejte napříč na kousky dlouhé asi 5 cm. Česnek lehce rozmačkejte.
Krok 3
Připravenou zeleninu vložte do velkého kachního hrnce nebo hlubokého pekáče. Pokapejte olivovým olejem a nezakryté vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte dozlatova, přibližně 20 minut.
Krok 4
Do hrnce s kachnou nalijte 2 litry vody a vraťte ho do trouby. Když voda přejde varem, v případě potřeby odeberte pěnu, přidejte stonky petržele a kopru, zrnka pepře a sůl.
Krok 5
Přikryjte pokličkou nebo fólií, snižte teplotu v troubě na 100 °C a pečte 1 hodinu. Zcela vychladněte a sceďte.
Krok 6
Nudle vařte 2-3 minuty ve vroucí vodě. Vyklopte je do cedníku, přendejte do vroucího vývaru a vařte do změknutí. Ozdobte nasekanými bylinkami a podávejte.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Sbírka receptů, č. 2 (178) leden 2014 #parsley #těstoviny #mrkev #celer #seler #nudle #bouillon #polévka #pórek #pórek #druhý chod #tagliatelle #pappardelle***]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích