Salát „Tetřeví hnízdo“: historie a recepty

Salát „Tetřeví hnízdo“: historie a recepty

Salát „Tetřeví hnízdo“ je pokrm s originálním názvem a zajímavou historií. A také vypadá velmi zvláštně. Skvělý nápad na slavnostní stůl! Osvědčené recepty na salát „Tetřeví hnízdo“ se tedy budou určitě hodit.

O čem vám budeme vyprávět v článku:Salát „Tetřeví hnízdo“: Salát „Tetřeví hnízdo“ s kuřecím masem a nakládanými okurkamiReceptyKlasický salát „Tetřeví hnízdo „Salát „Tetřeví hnízdo“ s kuřecím masem a nakládanými okurkamiSalát Salát „Tetřeví hnízdo“ s vařenou klobásouSalát „Tetřeví hnízdo“ s uzeným kuřecím masem a sýremSalát „Tetřeví hnízdo“ se sýrovými kuličkamiSalát „Tetřeví hnízdo“ s korejskou mrkvíKorejský

Salát „Tetřeví hnízdo“: legendy a fakta

Pták tetřev, na jehož počest je salát pojmenován
Pták tetřev hlušec, podle kterého je salát pojmenován

Provádění výzkumu, pátrání v pramenech, sledovat vývoj potravin – vzrušující a zajímavá práce, protože potraviny s historií se stává ještě lahodnější. Ale bohužel, je to možné ne vždy. Чasthenko fantasisers z kuchařky vynalézáníyute nejfantastičtější zápletky. Přesně to se stalo Salát „Tetřeví hnízdo“..

Složení imi nejnověji legenda uvádí, že již ve starověkém Rusku, kdy kuře nebyl tak populární, dávali ho do salátu maso tetřev. Samozřejmě se jedná o fikci, ne salátoves ve starověkém Rusku nevaří se.

Je však možné vysledovat možnou souvislost mezi salátem „Tetřeví hnízdo“ a stejnojmenným salátem z hlavního města. restauraceom a klub bardůom. Vše začalo na počátku roku 2000, kdy autoři knihy и interpreti bardských písní obsadili sklepení v jednom z nádvoří na ulici Bolšaja Nikitskaja. To bylo jejich první hnízdo v pravém slova smyslu. Interiér odpovídal slova populární píseňи Oleg Miťajev: připomínal lesní palouk s „velkou a hvězdnatě zasněženou“ kopulí oblohy nad hlavou, stejně jako с scarecrow tetřevя na větvi. Tak vznikl název klubu a poté i speciality salátu ve tvaru hnízda. Později se restaurace přestěhovala na bulvár Tsvetnaya a od té doby spokojeně žije.

V současné době existují dvě takové restaurace-kluby: v Moskvě a v Petrohradě. Obě mají na svém jídelním lístku Salát z tetřevího hnízdaa v jednom z nich se dokonce vyrábí pivo tohoto jména. Obsah salátů se však liší. V moskevském „hnízdě“ vám naservírují míchaný salát, kuřeRestaurace nabídne vlastní verzi: listy, smažené houby, parmazán, křepelčí vejce, brambory pai, sezamová semínka a speciální omáčku. Restaurace v Petrohradě nabídne vlastní verzi: listy salát, kuřecí prsa, sýrové kuličky, sultánky, dýňový koláč, mátová smetanová omáčka. Jak vidíte, jde o dva zcela odlišné pokrmy. salátdvě různé příchutě. Jediné, co mají společné, je prezentace., kuřecí řízek a název.

Z čeho se skládá salát „Tetřeví hnízdo“?


„Hnízdo“ pro salát je vyrobeno z tenkých stébel brambor pai.

  • Samotné hnízdo hnejvíce ze všeho, podobně jako větvičky, se skládá z tenkých stébel brambor pai. Od chipsů se liší tím, že jsou nakrájeny na tenčí plátky. Proto jsou bramborová stébla při smažení křupavá. U chipsů je středкale zůstává měkká, pouze vnější vrstva je křupavá. В recept Petersburg salát na základě dýňového pai, také yam pai.
  • Dalším produktem, bez kterého se neobejde téměř žádná verze salátu, je vařené kuře. Legendou zůstanou nejrůznější druhy tetřevů a jiných divokých dravců. Ale maso v salát musí mít: vařená nebo uzená kuřecí prsa, krůtí maso, vařené hovězí nebo vepřové maso, i šunka nebo klobása.
  • Salát „Tetřeví hnízdo“ by měl překvapit nejen svým tvarem, ale také kombinací barev. Uvnitř „hnízda“ Aby se vizuálně podobal ptačímu domečku, měl by být povinný záhon ze zeleně nebo nakrájených čerstvých či nakládaných okurek. A samotný pokrm vypadá skvěle na zelených salátových listech.
  • A samozřejmě, vejce nebo jejich imitace: kuře, půlky křepelčích vajec plněné sýrem a bylinkami, nebo sýr kuličky.
  • Sada dalšíх složkaoves závisí na představivost a chuť šéfkuchaře. Korejská mrkev, kukuřice, smažené nebo marinované houby, cibule, tvrdý nebo měkký sýr, červená paprika – to vše lze do salátu zakomponovat. A dobrou chuť zajistí správná kombinace produktů.

Recepty

Klasický salát „Tetřeví hnízdo“

Tento salát je slavnostní, elegantní. Hlavně ho nesestavujte předem, aby brambory neztratily svou křupavost. První pPřipravte všechny ingredience: uvařte a nakrájejte ingredience. kuře, okurky, uvařte a oloupejte vejce. Na poslední chvíli osmažte brambory a sestavte je. salát – Chvíli to potrvá. A pak ihned podávejte.

Klasický salát z tetřevího hnízda
Klasický salát „Tetřeví hnízdo“ (Gastronom Publishing House LLC)

Na přípravu 6 porcí potřebujete:

  • filé kuřecí prsa – 400 г
  • Brambory na smažení – 400 g
  • kuřecí vejce – 4 ks
  • křepelčí vejce – 5 ks
  • cibule – 1 ks
  • čerstvé okurky – 250 g
  • petržel – 2 snítky
  • majonéza – 150 g
  • olej na smažení
  • bobkový list
  • pepř pepř
  • čerstvémleté černá pepř
  • sůl

1. Kuřecí prsa uvařte. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte, přidejte bobkový list a zrnka pepře. Do vroucí vody vložte kuřecí prsa. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.ooty. Vypněte oheň, přikryjte pánev pokličkou a nechte 30 minut odstát.ut. Takto připravená prsa budou šťavnatá a měkká.

2 Vychladlá kuřecí prsa nakrájejte na plátky nebo kostky.

3. Kuřecí vejce uvařte natvrdo. Вarite 8 min.kachna po uvařenípak ji stáhněte z ohně a nechte ji v horké vodě dalších 8 minut. Poté ji zchladíme a oloupeme. Nakrájejte na malé kostičky.

4. Křepelčí vejce vařte 4-5 minut, zchlaďte a oloupejte.

5. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.

6. Čerstvé okurky nakrájejte na plátky, petrželovou nať nasekejte nadrobno.

7. Smíchejte okurky, kuřecí maso, vejce a cibuli. Podle chuti osolíme, opepříme a přelijeme majonézou.

8. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na velmi tenká brčka.

9. V hrnci rozehřejte rostlinný olej. Brambory smažte po částech, dokud nezhnědnou. Uvařené brambory položte na papírové utěrky, aby se z nich odstranily nečistoty. zbytečné tuk.

10. Smažené brambory položte na talíř ve tvaru talíře. ne příliš úhledné kroužky. Do kroužku vložte okurkový salát s vejci a majonézou. Salát posypte nasekanou petrželkou.

11. Navrch položíme křepelčí vejce a salát „Tetřeví hnízdo“ podáváme na stůl.

Užitečný tip

Zda je rostlinný olej na smažení brambor horký, zjistíte tak, že do něj ponoříte špičku párátka – měly by se kolem něj objevit bublinky.

Salát „Tetřeví hnízdo“ s kuřecím masem a nakládanými okurkami

Pokud xchcete zpestřit klasický recept salátа „Tetřeví hnízdo.“ иMísto čerstvých okurek použijte nakládané okurky a místo vařených kuřecích prsou smažená nebo pečená kuřecí stehna. Jsou to jen drobnosti, а chuť salátu bude trochu jiná.im.

Salát
Salát „Tetřeví hnízdo“ s kuřecím masem a nakládanými okurkami (Shutterstock/FOTODOM)

50 min.

Na přípravu 6 porcí budete potřebovat:

  • kuřecí stehnalittlenecks (bez kůže) – 400 g
  • kuřecí vejce – 4 ks
  • křepelčí vejce – 4-5 ks.
  • cibule – 150 g
  • nakládané okurky – 250 г
  • kopr – několik větviček
  • brambory – 400 g
  • rostlinný olej na smažení
  • majonéza 150-200 г
  • koření na kuřecí maso
  • salátové listy k podávání
  • čerstvěmletý černý pepř
  • sůl

1. Kuřecí stehnastehna potřete kořením na kuře, postříkejte olejem a zabalte do fólie. Pečeme v troubě při 180 °C 40 minut.

2. Na salát uvařte kuře natvrdo a křepelčí vejce. První z nich vařte maximálně 10 minut po uvaření, druhé maximálně 5 minut. Vychlaďte je pod tekoucí vodou a poté je oloupejte. Kuřecí vejce nakrájejte nadrobno.

3 Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Stejným způsobem nakrájejte i nakládané okurky. Petrželku omyjte, dobře osušte a zbavte lístků větviček. Jemně nasekejte je.

4. Salátové brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte je na silné plátky. V hrnci rozehřejte rostlinný olej. Brambory po částech namáčejte a smažte, dokud nejsou křupavé. Hotové je položte na papírové utěrky, aby se vstřebal přebytečný tuk.

5. Polovinu opečených brambor položte na velký talíř vyložený listy hlávkového salátu tak, aby vzniklo „hnízdo“. Okurky nakrájejte na plátky, kuřeSmíchejte kuře, vejce a cibuli. Osolte, opepřete a smíchejte s majonézou.

6. Salát navrstvíme do „hnízda“ z opečených brambor. Na něj položte zbývající brambory. Uprostřed udělejte malý důlek, do něj položte snítky kopru a na ně křepelčí vajíčka.

Užitečná rada

Složení tohoto salát někdy zveřejněno v „hnízdo“ ve vrstvách a každou z nich potřete majonézou. Můžete to udělat i tímto způsobem. Nám se však tento nápad příliš nelíbí, protože v takovém případě bude trvat, než se salát vsákne, což nebude mít nejlepší vliv na strukturu smažených brambor.

Salát „Tetřeví hnízdo“ s vařenou klobásou

Salát s vařenou klobásou místo drůbeže čerstvé okurky s nimi větší šanci pocítit masovou složku. Лuk převzít červená – příchuť ho měkčítrochu sladké.

Salát
Salát „Tetřeví hnízdo“ s vařenou klobásou (Shutterstock/FOTODOM)

30 min.

Na přípravu 5 porcí potřebujeteо:

  • vařená klobása – 300 g
  • kuřecí vejce – 3 ks.
  • křepelčí vejce – 3 ks
  • brambory – 3 ks
  • mrkev (volitelně) – 1 ks.
  • čerstvé okurky – 3 ks.
  • červená cibule – 1 ks.
  • rostlinný olej pro smažení
  • sůl
  • černý pepř čerstvěmleté
  • majonéza

1. Kuřecí a křepelčí vejce uvařte natvrdo: první po dobu 8 minut po uvaření, druhé po dobu 4 minut. Nechte je vychladnout a oloupejte z nich skořápky.

2. Mrkev uvařte, ochlaďte a také oloupejte. Brambory nakrájejte na tenká brčka. Pokud máte v kuchyni korejské struhadlo na mrkev, nastrouhejte je na něm.

3. Na pánev s dostatečným množstvím rostlinného oleje vložte po částech nakrájené brambory a rychle je osmažte dohněda. Usmažené brambory přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, osolte je a nechte vychladnout.

4. Nakrájejte vařenou klobásu, například doktorskou nebo mléčnou, čerstvé okurky a vařená slepičí vejce na malé kostičky. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno, ale několik koleček ponechte na ozdobu.

5. Připravené suroviny smícháme, podle chuti osolíme a opepříme, zalijeme majonézou a promícháme.

6. Salát přendejte na talíř a podávejte. Pokryjte ho smaženými bramborami, doprostřed položte natvrdo uvařená křepelčí vejce a ozdobte kolečky červené cibule.

Salát „Tetřeví hnízdo“ s uzeným kuřetem a sýrem

Uzené kuře není jediným vrcholem tohoto salátu. salát. Zde k simulaci hnízda používá se strouhaný sýr, nikoli bramborový koláč. V salátu jsou ale brambory – jsou smíchané s ostatními ingrediencemi a „schované“ uvnitř. Přeskupení místa ingrediencí …. jídlo nezmění? Vyzkoušejte tuto verzi salátu a zjistíte odpověď.

Salát
Salát „Tetřeví hnízdo“ s uzeným kuřetem a sýrem

30 minut

Na přípravu 6 porcí budete potřebovat:

  • uzené kuře (šunka) – 200 g
  • tvrdý nebo polotvrdý sýr – 100 g
  • kuřecí vejce – 2 ks
  • křepelčí vejce – 4 ks
  • brambory – 3 ks
  • mrkev – 1 ks
  • cibule – 1 ks.
  • nakládané okurky – 2 ks.
  • majonéza – 3 polévkové lžíce. л.
  • olej na smažení
  • mletý černý pepř
  • petržel – 2 snítky
  • sůl

1. Všechna vejce vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Po uvaření vejce načasujte: křepelčí vejce vyjměte po 4 hodinách….

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: