V každodenním shonu může být někdy rozhodujících 20 minut navíc. Zvlášť když máte po náročném pracovním dni hlad a příprava večeře trvá dlouho. Pokud je to i váš případ, přinášíme vám několik tipů od šéfkuchaře Phila Vickeryho, jak zkrátit dobu potřebnou k upečení brambor.
První tip pomáhá šetřit nejen čas, ale i energii. Vickery navrhuje brambory nejprve ohřát v mikrovlnné troubě a poté je v troubě připravit v režimu grilování, dokud nejsou zcela uvařené – nemusíte tak plýtvat zdroji na jejich ohřívání. Šéfkuchař varuje: nezapomeňte bramborám naříznout slupku, jinak by mohly explodovat.
Dalším způsobem, jak urychlit vaření, je vložit do nádoby s bramborami lžičku brambor. Ta je samozřejmě určena pro vaření v troubě, protože vkládání kovových předmětů do mikrovlnné trouby se nedoporučuje. Ale při pečení brambor v troubě vám takový lyfhak umožní ušetřit asi 20 minut. Mimochodem, platí to i pro jinou kořenovou zeleninu.
Dříve Gastronom.ru řekl, jak jíst těstoviny, aby tělu neškodily.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #brambory v troubě**]. ?