Vaření jemných a křehkých klobásových rohlíků jako v SSSR: klasický recept, prověřený časem

Vaření jemných a křehkých klobásových závitků jako v SSSR: časem prověřený klasický recept

Generace, jejíž dětství proběhlo v době Sovětského svazu, si pamatuje pečivo prodávané ve všech školních jídelnách. Mléčné kůrky, pískové proužky, pudinkový kroužek s tvarohem, koláče s marmeládou, párky v těstě a oblíbený pokrm mnoha lidí: sotchniki s tvarohem. Co jsou to sochni a je možné je doma připravit stejně chutné jako v dětství? Pojďme to společně zjistit.

O čem si povíme v článku:Co jsou to sochni a zda se dříve pekly sochni domaTechnologie přípravy sochniček domaRecept na sochničky s tvarohem.

Co je to sochny a zda se dříve doma pekly sochny?

Šťavnaté rozpůlené kolečko těsta s náplní. Náplně se lišily, ale ve spižírnách se prodávaly půlměsíčky z křehkého těsta s lákavě vypadajícím proužkem tvarohu. Nutno přiznat, že se lišily i chutí. Potěšilo mě měkké, křehké těsto s čerstvou, nikoli sodou páchnoucí náplní (což se stávalo poměrně často), plněné čerstvým, nikoli kyselým tvarohem. Ale ne vždy tomu tak bylo. Někdy bylo těsto hrubé, páchnoucí sodou, buchty praskaly, tvaroh byl kyselý a suchý. Na čem to záviselo? Samozřejmě na kvalitě výchozích výrobků a také na rukou cukráře, protože se často stává, že výrobky jsou stejné a recept je stejný, ale výsledek je jiný.

Už jste někdy pekli doma dort? Vždyť to nejsou žádné složité dorty, ale jednoduchá buchta z těch nejjednodušších produktů. Já si to nemyslím. Knih s recepty nebylo tolik a nebyly dostupné pro každého. A nejdůležitější překážkou byl fakt, že sukýnky, které se pekly v podnicích veřejného stravování, se dělaly podle GOSTu. Pro domácí přípravu těchto výrobků byla napsána a vydána pouze jedna kniha s recepty, která se jmenovala „Domácí příprava dortů, zákusků, sušenek, perníků, koláčů“ od R. P. Kengise.

Dokážeme nyní upéct sukýnky podle GOST, aby byly dokonale chutné? Snadno!

Připravit si succini doma není vůbec složité: stačí mít sadu nejběžnějších produktů na pečení a tvaroh na náplň. A samozřejmě chuť a píli.

Máme pro vás recept ze sbírky R. P. Kengise. Vezmeme za základ výrobky a technologii, ale trochu ho upravíme podle dnešních chutí: nebudeme dávat margarín (ušetřili v pohostinství), místo jedlé sody použijeme kypřící prostředek (nechceme, aby to bylo cítit sodou) a některé další drobnosti.

Technologie přípravy domácích klobás

Šťávy se připravují z pískového těsta s přídavkem zakysané smetany. Výsledkem je, že se pečivo stává křehkým, ale hutnějším a dobře drží náplň. V receptu GOST byla přidána soda, aby těsto povolilo. Soda se spojila se zakysanou smetanou a uvolnil se oxid uhličitý, takže těsto bylo drobivé. Zakysaná smetana však měla jinou kyselost a soda zůstala v těstě a nepůsobila úplně. proto nepříjemná chuť jedlé sody v hotovém koláči se zakysanou smetanou. Jedlou sodu nahradíme kypřidlem. specifická vůně a chuť jedlé sody se neprojeví a pečivo bude lehčí a kulatější.

Recept na tvarohové bochánky

Příprava klasických tvarůžků nevyžaduje žádné speciální ingredience. Obvykle má každá hospodyňka vše ve své spíži. Mouka na přípravu sukcini by měla být obyčejná, prvotřídní pšeničná mouka. Máslo s obsahem tuku 82,5 %, dobré kvality. Zakysaná smetana ne vyšší než 1015% tuku, na vejce nejsou kladeny žádné zvláštní požadavky.

Zvláštní pozornost byste však měli věnovat tvarohu. Měl by být přírodní, bez přídavku rostlinných tuků, jinak se při tepelné úpravě z křídel salámu rozšíří nepěkná neochucená loužička. V receptu podle GOST nebyl škrob, ale tvarohová náplň je s ním stabilnější.

Omáčka s tvarohem
Sauccini s tvarohem

K přípravě 10Potřebujete 12 kusů:

  • mouka – 300 g
  • cukr – 30 g
  • nízkotučná zakysaná smetana – 70 g
  • vejce – 1 ks.
  • máslo – 100 g
  • vanilkový cukr na bázi přírodní vanilky – 50 g
  • kvásek – 1/2 lžičky
  • sůl – 1 špetka

Na nádivku:

  • 9 % tučný tvaroh – 250 g
  • cukr – 50 g
  • škrob – 2 lžičky.
  • vaječný bílek – 1 ks.
  • žloutek – 1 ks.
  • vanilkový cukr na bázi přírodní vanilky
  • mléko na potření placiček – 1 polévková lžíce.
  1. Připravíme si nádivku. Aby byla náplň domácích klobásek jemná, ponorným mixérem vyšleháme tvaroh, cukr, škrob, bílkoviny a vanilkový cukr do homogenní hmoty.
  2. Připravíme si těsto. Máslo utřeme lžící s cukrem, solí a vanilkovým cukrem do nadýchané bílé hmoty. Je to nutné udělat, aby byla hotová soppressata drobivá.
  3. Přidejte vejce a zakysanou smetanu a pokračujte v míchání, dokud nevznikne homogenní krémová hmota. Všechny ingredience by měly mít nejlépe pokojovou teplotu.
  4. Do vaječného a máslového základu prosejeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. Těsto by se nemělo lepit na ruce. Těsto vložte do potravinářského sáčku a dejte ho na 1 hodinu do chladničky.
  5. Předehřejte troubu na 200 °C.
  6. Vychlazené těsto rozválejte na placku a rozdělte ji na 12 stejných dílů. Každý díl rozválejte na kruh o průměru 10 cm.12 cm.
  7. Na jednu polovinu kolečka dejte tvarohovou náplň a druhou polovinou kolečka ji přikryjte tak, aby náplň byla z jedné strany viditelná. Okraje nesešlapujte.
  8. Formu na pečení vyložíme plátem pergamenu na pečení, v malé vzdálenosti od sebe položíme soppressata a vrchní vrstvu a vyčnívající tvarohovou část potřeme žloutkem smíchaným s mlékem.
  9. Palačinky pečeme v předehřáté troubě 10 minut.15 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Tvarohové placky připravené v troubě nechte vychladnout.

Mimochodem

Pokud nemáte ponorný mixér, můžete tvaroh rozmačkat šťouchadlem na brambory s otvory.

Šikovné pro hospodyňky

Pokud budete tvarohové pufy skladovat v uzavřené krabici, budou vlhké, měkké od náplně.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #tajemství vaření #jak vařit**]. ?

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: