Chutný salát s kuřecími srdíčky si získá všechny hosty.
Salát s kuřecími srdíčky a korejskou mrkví / depositphotos.com
Vydatný salát s kuřecími srdíčky může být svačinou i druhým chodem. Všechny ingredience v něm se totiž skvěle doplňují. Zaručujeme, že vaši hosté budou nadšeni. V tomto receptu jsou srdíčka tak úspěšně zamaskována, že si na pokrmu pochutnají i ti, kteří je nemají rádi.
Chcete-li připravit lahodný salát s kuřecími srdíčky, namočte hlavní surovinu před vařením na 40-60 minut do mléka, aby maso změklo. Nezapomeňte odříznout fólii a tuk, odstraňte krevní sraženiny.
Salát s kuřecími srdíčky s korejskou mrkví a okurkami
Ingredience:
- kuřecí srdíčka – 500 g;
- Korejská mrkev – 200 g;
- okurky – 2 ks;
- cibule – 1 ks;
- pepř – 1 ks;
- 20% zakysaná smetana – 100 g;
- ocet – 0,5 stol. litrů;
- sůl, pepř podle chuti.
Okurky lze užívat čerstvé i nakládané a zakysanou smetanu lze nahradit majonézou nebo ji podle potřeby doplnit hořčičnými zrnky. Srdíčka zbavíme tuku a fólie, vložíme do studené osolené vody a po uvaření vaříme 30 minut. Vyklopíme na cedník a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Vložte ji do hluboké mísy, zalijte octem, přidejte cukr a sůl. Nechte 15 minut marinovat. Okurky a papriky nakrájejte na kostičky, srdíčka nakrájejte na proužky. V hluboké míse smíchejte maso s okurkami, paprikami, nakládanou cibulí a korejskou mrkví. Salát podle chuti osolte a přelijte zakysanou smetanou.
Salát s kuřecími srdíčky a kukuřicí
Ingredience:
- srdce – 500 g;
- vejce – 3 ks;
- tvrdý sýr – 100 g;
- kukuřičná konzerva – 150 g;
- cibule – 75 g;
- bylinky – svazek;
- majonéza – 4 polévkové lžíce;
- ocet – 2 polévkové lžíce.
Kuřecí srdíčka očistíme a vaříme 30 minut v osolené vodě, necháme vychladnout. Vejce také uvaříme a necháme vychladnout. Připravíme si marinádu na cibuli – smícháme 100 ml vody s octem a špetkou cukru. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a nechte 15-30 minut marinovat.
Vejce nakrájejte na hrubší kostky, srdíčka na proužky, sýr nastrouhejte. Z kukuřice slijte tekutinu. Všechny ingredience smíchejte a přelijte majonézou. Před podáváním salát ozdobíme kuřecími srdíčky s nakrájenou zeleninou.
Salát s kuřecími srdíčky, vejci a hráškem
Ingredience:
- kuřecí srdíčka – 500 g;
- vejce – 2 ks;
- konzervovaný hrášek – 160 g;
- houby – 100 g;
- cibule – 1 ks;
- nakládané okurky – 150 g;
- majonéza – 100 g;
- máslo – 2 polévkové lžíce;
- petržel – 10 g;
- sůl, pepř podle chuti.
Srdíčka a vejce uvařte, až se uvaří a vychladnou. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na pánvi s olejem 2-3 minuty osmažíme. K cibuli přidáme na kostičky nakrájené houby a vše společně smažíme 5-6 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Osolené okurky a vejce nakrájejte na kostičky, srdíčka nakrájejte na čtvrtky. Smícháme s hráškem, osmaženými houbami s cibulkou a nasekanou petrželkou. Obalíme v majonéze. Salát se srdíčky necháme před podáváním alespoň 30 minut v chladničce.
Již dříve jsme psali, jak připravit jemná kuřecí srdíčka v zakysané smetaně s tajnou přísadou.