K receptu Obtížnost: snadno Porce: 2 Vaření: 45 minTroubaPečeníVečeřeOdpolední svačinaDruhý chodPředkrmHlavní chodVegetariánství: LaktoVegetariánstvíPŘÍSADY PRO 2 PORCE1 velký lilek1 malá cuketa2 střední mrkve1 velká cibule1 stroužek česneku4 snítky koriandru1 lžička kari2 lžíce olivového oleje1 polévková lžíce sezamového olejesůl, čerstvě mletý černý pepřDresink:300 ml hustého přírodního jogurtu1 polévková lžíce olivového oleje1 polévková lžíce citronové šťávy1 lžička strouhané citronové kůry2 lžičky medusůl Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍZtlumená obrazovka
Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního režimu.
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C. Lilek pečte 25-30 minut do měkka. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno. Cibuli a česnek osmažte na olivovém oleji do měkka, 5 min. Přilijte kari a za stálého míchání smažte další 1 min. Uvařený lilek nechte mírně vychladnout a sloupněte z něj kůži. Vložte ho do mixéru spolu s opečenou zeleninou a rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a přidejte sezamový olej.
Krok 2
Zatímco se lilek peče, nakrájejte cuketu a mrkev na dlouhá tenká stébla pomocí mandolinového struhadla nebo korejského struhadla na mrkev. Smíchejte všechny ingredience na zálivku kromě jogurtu. Zeleninu smíchejte ve velké míse, zalijte zálivkou a nechte 30 minut odležet.
Krok 3
Na talíř dejte lilkové pyré a na něj naaranžujte čerstvou zeleninu. Pokapejte jogurtem a posypte lístky koriandru.
Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. Zdroj: Gastronomická škola, № 09 2014 г #mrkev #jogurt #baklažán #druhý chod #oběd #poledne #setkání s přáteli #pečení #oběd #zdravé stravování #svačina #vegetariánské recepty #cuketa***]. ?