Zbytečné tipy na hubnutí

Zbytečné tipy pro hubnutí

Internet je plný nejrůznějších tipů, jak se
jak zhubnout. Která z těchto doporučení považují odborníci na výživu a dietologové za nejzbytečnější nebo dokonce nejškodlivější?
Považujte je za nejzbytečnější nebo dokonce nejškodlivější a proč vám nepomohou.
zbavit se nadbytečných kilogramů.

O čem se v článku dozvíte:

  • Škodlivý tip č. 1: Vyřaďte sacharidy
  • Škodlivý tip č. 2. Jezte více bílkovin
  • Škodlivý tip č. 3. Dodržujte intervalový půst

Tip č. 1: Vyřaďte sacharidy

Sacharidy naše tělo potřebuje a basta! Za prvé, sacharidy, respektive glukóza, na kterou se přeměňují, je pro naše tělo energií jako benzín pro auto. Jezdilo by auto bez benzínu? Ne! Člověk bez sacharidů bude letargický, podrážděný a bude mít problémy se štítnou žlázou, protože sacharidy potřebuje ke správnému fungování. Ale stejně jako auto potřebuje kvalitní benzín, potřebuje člověk správné sacharidy, konkrétně komplexní sacharidy. Špatné „palivo“ pro naše tělo jednoduché sacharidy: rafinovaný cukr a všechny výrobky, ve kterých je obsažen (dezerty, sladkosti, sladké mléčné výrobky, sladké snídaňové cereálie atd.), mouka nejvyšší a první jakosti, mleté obiloviny (bílá rýže, krupice, ovesné vločky a další), brambory, sušené ovoce a sladké ovoce (banány, mango a další). Z takového „benzinu“ v našem těle prudce vyskočí hladina cukru a inzulinu v krvi, pak prudce klesne a už za pár hodin se nám chce jíst. Příklad: Člověk si myslí, že když spaří nevařené ovesné vločky vroucí vodou a přidá banán nebo datle, je to super zdravá snídaně. Ve skutečnosti jsou to rychlé sacharidy V lepším případě se můžete pustit do práce a možná se pocit hladu, nebo dokonce ztráta energie, dostaví dříve. Cukr prostě klesne. Nejlepší sacharidy komplexní. Jedná se o nevařené obiloviny, jako je pohanka, bulgur, quinoa, hnědá rýže apod., luštěniny, dále těstoviny, chléb a pečivo z celozrnné mouky (bez vyšší a prvotřídní mouky ve složení).

Škodlivý tip č. 2. Jezte více bílkovin

Konzumace velkého množství bílkovin může vést k problémům.
Konzumace velkého množství bílkovin může vést k problémům

Nejen zbytečná, ale i nebezpečná rada. Bílkoviny jsou pro naše tělo nesmírně důležité! Je to stavební materiál našeho těla, tj. téměř vše v nás je tvořeno bílkovinami: kosti, svaly, klouby, krevní a imunitní buňky, enzymy, většina hormonů, kůže, vlasy, nehty. Nedostatek bílkovin ve stravě Budete mít padání vlasů, předčasné vrásky a polámané nehty. Bílkovin by však mělo být s mírou. Nejméně 0,81 g na 1 kg vašeho těla. Maximum i pro sportovce je 2 g bílkovin na 1 kg hmotnosti. Co se stane, když sníte více? Zaprvé, přibude tuk. Ano, ano! V našem těle neexistuje žádné depo bílkovin, to znamená, že bílkoviny se neukládají stejně jako stejné tuky. Jediný způsob, jak je uložit, prostřednictvím silového tréninku. Pokud aktivně cvičíte a jíte dostatek bílkovin, vaše svaly porostou, pokud budete jíst pouze bílkoviny. Tělo přemění přebytečné bílkoviny na to, na co přemění všechny makroživiny, které v danou chvíli nepotřebuje. do tuku. A ukládá ho na hýždě, břicho a tváře. Nadbytek bílkovin navíc přetěžuje ledviny. Zdravý člověk nemusí mít žádné potíže, ale pokud existují otázky týkající se ledvin nebo pokud jste zdědili nějakou nepříjemnou věc, která se ještě neprojevila, může nadměrná konzumace bílkovin vyvolat problémy. Proto je lepší neriskovat a jíst tolik bílkovin, kolik potřebujete. Potřebné a dostatečné množství si můžete vypočítat v jakékoliv aplikaci. počítadlo kalorií.

Škodlivý tip č. 3. Dodržujte intervalový půst

Toto je nejzbytečnější rada, protože většina lidí, kteří se jí řídí, jednak nesprávně dodržuje pravidla intervalového půstu, jednak si tím může poškodit zdraví. Špatně proto, že se domnívají, že „okna“ hladu a jídla mohou být kdykoli chtějí, důležité je, aby se dodržujte pravidlo, řekněme 16/8, tedy 16 hodin nejíst, ale 8 hodin v kuse jíst můžete. A můžete jíst cokoli a v jakémkoli množství. Většina těch, kdo dodržují intervalový půst, se snaží nejíst déle dopoledne, aby se dostali alespoň k obědu, a tam šli 8 hodin hýřit jídlem až pozdě večer. A pak se diví, že přibírají na váze. Protože přejídání nikdo nezruší. Pokud jste za těch 8 hodin snědli 2500 kcal a spálili za celý den aktivně i pasivně jen 1800, hádejte, kam ty kalorie navíc půjdou? Správně, do tuku! I když se nepřejídáte, pro naše tělo je fyziologické, že většinu jídla sníme dopoledne a odpoledne. 80 % denního příjmu byste měli sníst do 16:00 a snídani v první hodině po probuzení. To je to nejlepší pro váš žlučník a hladinu stresového hormonu kortizolu. Ukazuje se, že pokud se probudíte v 7 hodin ráno, měli byste snídat nejpozději v 8 hodin, a právě od 8 hodin se otevírá potravinové okno, které se uzavírá v 16 hodin.

I když se dohodnete, že přestanete jíst ve čtyři hodiny odpoledne, ze zdravotního hlediska to není pro každého dobré. Pokud chodíte spát pozdě Pokud máte zánět žlučníku nebo jiné závažné problémy se žlučníkem nebo zánět žaludku, zejména v akutní fázi, může být tak dlouhá doba bez jídla zdraví škodlivá. Co tedy dělat? Optimální doba je 34 jídla denně bez svačin s „čistými“ intervaly mezi nimi na vodě jen asi 45 hodin. Mezi večeří a snídaní je dostatečný interval 12 hodin.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #výživové poradenství #dieta**]. ? Další nápady a recepty na našich sociálních sítích

Drahý příteli! Pokud článek není dopsán celý, možná je useknutý, dejte nám vědět do komentářů, budeme vám vděčni!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: