Vydrží čerstvé až tři měsíce: co přidat do mléka v lednici

Mléko je základem většiny domácností a existuje snadný způsob, jak ho pomocí běžné kuchyňské ingredience učinit déle čerstvým.

Jak udržet mléko déle čerstvé – co přidat dovnitř / Collage My, foto: My

Dozvíte se:

  • Jaká je trvanlivost otevřeného mléka
  • Jak udržet mléko déle čerstvé
  • Lze mléko zmrazit

Mnoho lidí zná siti, kdy si ráno chtějí přidat mléko do čaje a ukáže se, že je zkažené. Existuje však metoda, která může pomoci prodloužit jeho trvanlivost, ať už se jedná o smetanu, polotučné nebo odstředěné mléko. Ukázalo se, že přidání malého množství soli může udržet mléko déle čerstvé, protože zabraňuje jeho srážení, píše Express.

Společnost My zjistila, jak prodloužit trvanlivost mléka.

Čaj v mléce nebo mléko v čaji: jak správně podle etikety.

Jaká je trvanlivost otevřeného mléka

Otevřené mléko v chladničce zůstává obvykle použitelné 4-7 dní po uvedeném datu spotřeby. Neotevřené mléko má o něco delší trvanlivost: plnotučné mléko má trvanlivost 5-7 dní, odstředěné nebo se sníženým obsahem tuku více než 7 dní a bezlaktózové a odstředěné mléko lze skladovat až 10 dní.

Chcete-li zjistit, zda je mléko vhodné ke konzumaci, měli byste sledovat nejen datum na obalu, ale také zápach. Mléko s dobrým zápachem lze použít i po uvedeném datu spotřeby.

Odborníci ze společnosti Wheeldon Brothers doporučují přidat mléko do vozíku v supermarketu až na konci nákupu, aby zůstalo déle chlazené.

„To mu dává nejlepší šanci udržet si stabilní teplotu. Po příchodu domů je důležité dát mléko ihned do lednice,“ radí.

Kde nejlépe uchovávat mléko, aby vydrželo déle čerstvé

Ačkoli mnoho lidí skladuje mléko ve dveřích chladničky, optimálnějším místem je police, kde je stabilnější a chladnější teplota.

„Mléčné výrobky by se měly ideálně skladovat v zadní části chladničky, protože přední část a dveře jsou při každém otevření vystaveny teplejšímu vzduchu,“ upozorňují odborníci.

Co přidat do mléka, aby vydrželo déle čerstvé

Doporučují také přidat do láhve s mlékem špetku soli a dobře s ní zatřepat. To může pomoci udržet mléko déle čerstvé.

„Minerální látky soli zpomalují kysání mléka tím, že odčerpávají molekuly vody, což snižuje aktivitu vody a následně brzdí růst bakterií,“ uzavírají odborníci.

Pokud hrozí, že mléko nebude včas využito, je možné ho zmrazit. Zmrazené mléko lze skladovat až tři měsíce. I když se po rozmrazení může mírně změnit jeho chuť a struktura, zůstane bezpečné k pití a je vhodné i na vaření nebo pečení.

Další novinky:

?

. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.

Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: