Odborníci vysvětlili, co vlastně ovlivňuje trvanlivost majonézy.
Kolik majonézy lze skladovat / Koláž: My, foto depositphotos.com
Klíčové odpovědi na otázky:
- Proč se může majonéza zkazit dříve, než je čas.
- Jak konzervační látky ovlivňují trvanlivost majonézy
- Jaká je optimální teplota skladování majonézy
Domácí majonéza má kratší trvanlivost než majonéza vyrobená doma, ale konkrétní podmínky závisí na výrobci. Nejlepším východiskem, jak uvádí My s odkazem na odborníky z TSN, je zaměřit se na informace uvedené na obalu.
Mimochodem, dříve odborníci vysvětlovali, jaký je rozdíl mezi majonézou a salátovou zálivkou. Ukázalo se, že mají výrazný rozdíl v chuti díky jednomu triku.
Jak dlouho lze majonézu skladovat?
Doba skladování – v uzavřené formě může majonéza zůstat vhodná 30 až 120 dní v závislosti na složení. Například klasická „provensálská“ se skladuje 90 dní. Čím méně konzervačních látek je ve složení, tím rychleji se majonéza kazí.
Zároveň se podle odborníků z kanálu Pro Produkt na YouTube doporučuje skladovat domácí majonézu v chladničce maximálně čtyři dny.
„Aby se domácí majonéza nezkazila, je třeba dodržovat následující podmínky: teplota +4/+7, vlhkost – ne vyšší než 75 %. Obal je pevně uzavřený, čistý. Pokud přidáte výrobek z práškové hořčice nebo hotové hořčice, můžete prodloužit trvanlivost výrobku o několik dní „, – uvádí se ve zprávě.
Při jaké teplotě by měla být majonéza skladována?
Optimální teplota skladování je obvykle mezi 0 °C a 10 °C, i když některé měkké balené omáčky lze skladovat až do 18 °C, ale pak se jejich trvanlivost snižuje.
Jaký je nejlepší obal na majonézu?
Majonézu doporučujeme kupovat ve skleněných sklenicích s víčkem nebo v doypacích s plastovým víčkem, které zajišťují vzduchotěsnost.
Další užitečné zprávy:
Jaký druh kanálu je Produkt?
„Produkt“ je kanál na YouTube věnovaný vaření a zaměřený na lidi, kteří chtějí vařit pro sebe a své blízké.
Kanál nabízí řadu receptů a tipů na vaření, které vám pomohou zpestřit váš jídelníček a zlepšit vaše kuchařské dovednosti.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.