Báječný recept na přípravu lahodných prstů.
Bramborové prsty – recept / koláž: My, fotografie: depositphotos.com/, instagram.com/vistovska_cooking/
Pokud vám zbyla bramborová kaše, zkuste z ní připravit prsty se zajímavým servírováním. Tento pokrm je snadný na přípravu a zamiluje si ho celá vaše rodina.
Mimochodem, prsty můžete podávat s rozpuštěným máslem, uvádí My s odkazem na vistovska_kuchařka.
Místo tradičního boršče: nejvydatnější první chod – božsky chutný.
Bramborové prsty – recept
- brambory 500 g
- vejce 1 ks.
- mouka 200 g
- sůl, pepř podle chuti
- Slanina
- cibule
Uvařte brambory, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle, můžete také použít již rozmačkané brambory.
K bramborám přidejte vejce, koření a mouku. Uhněteme vláčné těsto.
Tvarujte prsty, pro snadnější práci s těstem je nejlepší dělat kousky mokrýma rukama.
Prsty vařte ve vroucí vodě, když vyplavou, vařte je ještě 2 minuty.
Podávejte se smaženou cibulí a slaninou.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit prsty:
Kdo je vistovska_cooking
vistovska_cooking je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru vistovska_cooking se přihlásilo více než 90 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.