Vaření brambor není nutné: šéfkuchař se podělil o jedinečný recept na bramborovou kaši.

Slavný šéfkuchař odhalil neobvyklý způsob přípravy bramborové kaše, který zná jen málokdo.

Jak udělat bramborovou kaši jako v restauraci / Koláž: My, foto: snímek obrazovky z videa v TikToku

Naučíte se:

  • Jak připravit jemnou bramborovou kaši bez hrudek
  • Proč je lepší brambory péct než vařit?

Bramborová kaše je skutečnou klasikou domácí kuchyně, která zahřeje v chladném ročním období. Abyste však získali dokonalou krémovou strukturu bez hrudek, musíte znát několik důležitých ncí. Je poměrně snadné udělat chybu, díky které bude kaše příliš hustá nebo příliš tekutá.

Mohl by vás také zajímat materiál: Jak dlouho vařit křepelčí vejce, aby byl žloutek dokonalý: návod.

My se naučil, jak připravit dokonalou bramborovou kaši.

Šéfkuchař restaurace Fallow se podělil o jedinečný způsob přípravy této oblíbené přílohy. Ve svém videu na TikToku vysvětlil, že tajemstvím křehké bramborové kaše není vaření, ale pečení v troubě, píše Daily Mirror.

Recept krok za krokem

  1. Brambory položte na plech a bohatě je posypte hrubou solí.
  2. Pečte v troubě při 160-180 °C, dokud nejsou uvnitř měkké.
  3. Když jsou brambory hotové, jednoduše je zbavte zbytků soli.
  4. Upečené brambory rozkrojte na polovinu.
  5. Ještě horké je nastrouhejte přes síto nebo lis na brambory a pomocí slupky protlačte dužinu.
  6. Předehřejte mléko a máslo.
  7. Přidejte mléko a máslo k bramborám a míchejte, dokud nezískáte měkkou strukturu.
  8. Pokud je kaše příliš hustá, postupně přidávejte trochu více mléka.

Před podáváním kuchař doporučuje zkontrolovat, zda je pokrm ochucený, a podle potřeby přidat sůl, pepř a další koření. Doporučuje také použít slupky z brambor jako přílohu a nevyhazovat je.

Podívejte se na video o přípravě bramborové kaše:

Proč je tato metoda lepší než vaření

Tato metoda dobyla web – video bylo shlédnuto více než 30 000krát. Někteří diváci poznamenali, že se o pečení v soli dozvěděli poprvé. Jiné překvapila volba bílého pepře do bramborové kaše.

Sůl působí při pečení jako izolant, pomáhá bramborám rovnoměrně se zahřívat a udržovat vlhkost. To je obzvláště užitečné, protože hlízy brambor nejsou vždy stejně velké a tento způsob zabraňuje jejich přesušení.

Pečením se také zachovávajípřirozenou vlhkost a brambory se nenamáčejí ve vodě. Při vaření se část škrobu a chuti vyluhuje do vody, ale při pečení zůstává uvnitř.

The Daily Mirror

Daily Mirror je britský celostátní deník bulvárního formátu, který je prvním představitelem bulvární žurnalistiky.
Noviny založil Alfred Harmsworth 2. listopadu 1903. Daily Mirror byl původně koncipován jako noviny pro ženy, vydávané ženami, a měl být „odrazem života žen“. To však nemělo úspěch, a tak se Harmsworth rozhodl, že noviny budou pestřejší a budou se zabývat širším spektrem témat, uvádí Wikipedie.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: