Recept na křupavé a šťavnaté derunky, které se jednoduše rozplývají v ústech.
Recept na křupavé deruny / Koláž My, foto depositphotos.com/p>Klasické ukrajinské derunes podle nového receptu. Křupavá kůrka a šťavnatost takových derun je prostě mimo mísu.
A co je nejdůležitější, recept vám nezabere víc než 5 minut.
Nyní už nemusíte stát u struhadla 20 minut. Stačí vám mixér a trocha času na osmažení derun.
Stačí vám jen 1 zelí: super šikovný recept na zdravý salát.
Rychlé a křupavé deruny – recept
Budete potřebovat:
- Brambory – 5 středně velkých brambor
- Vejce – 1 ks
- Cibule – 1 středně velká cibule
- Sůl, koření podle chuti
- Zakysaná smetana
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.
Část brambor a polovinu cibule pošlete do mixéru. Připravte těsto na deruny ve 2 dávkách.
Brambory nemusíte vymačkávat rukama, ale křupavé deruny byste měli usmažit hned.
Křupavé derunky recept / depositphotos.com/p>Do vzniklého těsta na derunky přidáme sůl, koření podle chuti a 1 vejce.
Těsto na derničky ihned promíchejte, dokud není homogenní.
Dobře rozpálíme pánev, nalijeme do ní trochu oleje a lžící rozetřeme těsto na derky.
Křupavé derunky smažte 2 minuty z každé strany.
Derunky položte na ubrousek, aby se z nich smazal zbytek oleje, a podávejte je se zakysanou smetanou, kaviárem nebo oblíbenou zálivkou.
Podívejte se na video, jak připravit lahodné a křupavé deruny – recept:
Kdo je alionakarpiuk
alionakarpiuk je populární ukrajinský kuchařský blogger na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých pokrmů. Alionakarpiuk odebírá více než 60 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.