Recept na pilaf, který si získá vaši rodinu.
Plov – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/, pixabay.com/
Nabízíme vám recept na lahodný pilaf, který se vám určitě povede. Tento báječný pokrm se bude líbit těm, kteří hodně pracují a nemají čas se motat v kuchyni. Je rychlý, chutný a lákavý!
Mimochodem, aby byl pilaf křehký, nemíchejte ho, uvádí My s odkazem na tanya_akopyan_recepty.
Užíváme mleté maso a připravujeme chutnou večeři pro celou rodinu – skvělý recept.
Pilaf – recept
- 100 ml – rostlinný olej
- 0,5 kg – hovězí maso
- 300 g – cibule
- 2 ks. – mrkev
- 0,5 kg – rýže
- 1 litr – voda
- Sůl, koření na pilaf, hlavička česneku
Maso nakrájejte na kousky, cibuli na kostičky a mrkev nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na slámky.
V hrnci se silným dnem osmahněte maso na rostlinném oleji, poté přidejte cibuli a mrkev.
Pokrm osolte a opepřete, a když je maso a zelenina hotové, vsypte dlouhou rýži.
Zalijte horkou vodou a přidejte celou hlavičku česneku.
Pokrm vařte na mírném ohni 40 minut pod pokličkou, nyní promíchejte a nechte na ohni dalších 10 minut.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak uvařit pilaf:
Kdo je recept_dny_y_tanya_akopyan?
recept_dny_y_tanya_akopyan je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru recept_dny_y_tanya_akopyan se přihlásilo více než 73 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud jste si všimli chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.