Recept na kotlety, které jsou velmi křehké.
Kuřecí řízky – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Receptů na přípravu řízků je mnoho a každá hostitelka má určitě svůj oblíbený. My vám nabízíme přípravu řízků z kuřecího mletého masa s přídavkem zakysané smetany a krupice.
Mimochodem, pokud nemáte rádi krupici, můžete ji nahradit strouhankou, uvádí My s odkazem na cook_julija_simonchuk.
Recept na dokonalý pilaf: stačí jedno tajemství – dobrota k olíznutí prstů.
Kuřecí řízky – recept
Složení: Kuřecí kuřátka, kuřecí řízky, kuřecí řízky, kuřecí řízky, kuřecí řízky:
- mleté kuřecí maso – 1 kg;
- 20% zakysaná smetana – 200 ml;
- teplá voda – 100 ml;
- krupice – 6-7 polévkových lžic. l;
- cibule – 1 ks;
- sůl, pepř – podle chuti;
- rostlinný olej – na smažení
Zakysanou smetanu smíchejte s teplou vodou a krupicí, nechte 10 minut odležet.
Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na rostlinném oleji, můžete přidat i trochu másla.
Přidejte směs zakysané smetany, vody a krupice, připravenou cibuli, sůl, pepř a dobře promíchejte.
Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej, mokrýma rukama nebo lžící vytvarujeme kotlety a pod pokličkou je z obou stran osmažíme dozlatova.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit kuřecí řízky:
Kdo je cook_julija_simonchuk?
cook_julija_simonchuk je populární ukrajinská kuchařská blogerka z Lucku na Instagramu a TikToku. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty gurmánských jídel. K odběru cook_julija_simonchuk se přihlásilo více než 80 tisíc uživatelů Instagramu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.