Jemný margarínový koláč: pískové těsto se rozplývá v ústech

Lahodný a voňavý moučník je ideální k čaji nebo kávě ve společnosti příbuzných a přátel.

Koláč s marmeládou je dokonalým příkladem domácího pečení / foto depositphotos.com

Koláč s marmeládou v troubě se již dávno stal klasickým dezertem naší kuchyně, který zná téměř každý. Toto pečivo se vyklube křupavé, voňavé a křehké. Tím, že pokaždé změníte marmeládu nebo džem, přidáte ořechy a sušené ovoce, můžete získat různé dezerty.

Dnes se podíváme na dva různé recepty, z nichž každý stojí za vyzkoušení.

Základní recept na džemový koláč

Pro přípravu nejchutnějšího koláče s marmeládou na margarínu je třeba vzít:

  • 200 g margarínu nebo másla;
  • dvě vejce;
  • jedna polévková lžíce cukru;
  • dvě lžíce mouky;
  • jedna lžička prášku do pečiva;
  • hustý džem podle vlastního výběru.

Předehřejte troubu na 180 °C. V samostatné míse smíchejte měkké máslo, vejce a cukr dohladka. Po částech přidávejte mouku a prášek do pečiva, dokud nevznikne koule těsta. Rozdělte ho na polovinu a jednu část dejte do mrazáku.

Polovinu těsta položte na plech a vytvořte obdélník. Potřete ho marmeládou a na ni nastrouhejte zmrzlé těsto.

Pečte, dokud nezhnědne. To bude trvat asi 30 minut v závislosti na vaší troubě a poloze plechu.

Koláč nechte vychladnout a poté ho nakrájejte na čtverce.

Sádlový koláč s marmeládou

Tento třený koláč s marmeládou dopadne trochu jinak, protože chuť pečiva přímo závisí na jeho složení. Na něj si vezmeme:

  • dvě polévkové lžíce mouky;
  • 200 g sádla;
  • jedno vejce;
  • jedna polévková lžíce cukru;
  • jedna lžička kypřícího prostředku;
  • hustý džem;
  • vlašské ořechy.

V míse smíchejte mouku a prášek do pečiva. Přidejte vejce, sádlo a cukr. Vypracujeme homogenní těsto, které přikryjeme potravinovou fólií a necháme půl hodiny chladnout.

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Těsto opět rozdělíme na díly. Z jednoho z nich vyložíme naše těsto a potřeme je pořádnou kuličkou džemu. Posypeme je ořechy a pak je přiklopíme zbylým těstem. Pečeme asi půl hodiny, dokud není hotové.

Pískové těsto na sádle bude velmi křehké a křupavé. Proto stojí za to ho alespoň jednou vyzkoušet.

Dříve My uvedl, jak připravit líný medový koláč za 30 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: