Tavený sýr nemusíte kupovat v obchodě, můžete si ho vyrobit sami.
Jak si sami vyrobit tavený sýr / Koláž: My, foto depositphotos.com, screenshot z videa
Na pultech supermarketů je mnoho variant tavených sýrů, které skvěle doplní každou snídani nebo svačinu. My zjistil, že tavený sýr si můžete připravit doma během několika minut.
Domácí tavený sýr neustoupí sýru z obchodu, protože ho lze připravit nejen krémový, ale i pikantní, přidáním trochy koření, podle chuti.
Foodblogerka Albina(@albik.food) ukázala, jak vyrobit sýr za 15 minut.
Ingredience: Sýr s příchutí, který se dá vyrobit v sýrárně, se dá použít jako sýr, který se dá vyrobit v sýrárně:
- tvaroh (g.9) 500 g;
- vejce 2 ks;
- rozpuštěné máslo (g.82) 100 g;
- sůl 1 lžička;
- kyselina citronová 1/3 lžičky;
- jedlá soda 1 lžička;
- zakysaná smetana (v případě potřeby) 80-100 g.
Nejdříve si připravíme hmotu z tvarohu.
Do tvarohu přidáme vejce, jedlou sodu, kyselinu citronovou a rozšleháme mixérem do homogenní konzistence.
Přidejte rozpuštěné máslo a opět použijte mixér, aby výsledek měl hladkou konzistenci.
Tvarohovou směs přelijte do hrnce se silným dnem a za stálého míchání ji 5 minut zahřívejte na mírném ohni.
Poté hmotu stáhněte z ohně, přidejte zakysanou smetanu a vše důkladně prošlehejte mixérem. Základ je připraven!
„V závislosti na tvarohu nemusí hmota zhoustnout, ale naopak se rozpustit a bude to již tvaroh požadované konzistence. Nebojte se, může to být i tento případ. V takovém případě nemusíte přidávat zakysanou smetanu a stačí znovu rozšlehat mixérem a nechat v lednici,“ – doporučuje Albína.
Do taveného sýra můžete přidat bylinky, koření nebo houby.
Jak vyrobit domácí tavený sýr – podívejte se na video:
Další novinky:
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.