Elegantní a velmi chutná svačinka, která byla v SSSR zbožňována. Recept na játrové placky s nádivkou.
Chutné játrové palačinky – recept ze SSSR / Koláž My, foto depositphotos.com/p>Příprava předkrmu na svátek. Elegantní játrové placky pro vaše hosty.
Stačí 800 g kuřecích jater a nadšené pochvaly od vašich blízkých jsou zajištěny.
Velmi chutný teplý salát: úžasný recept za 10 minut
Kuřecí játrová rolka – recept ze SSSR
Budete potřebovat:
- Kuřecí játra – 800 gr
- Vejce – 2 ks
- Mléko – 200 ml
- Mouka – 3 polévkové lžíce
- Cibule – 3 ks
- Olej
- Mrkev – 2 ks
Co potřebujete na pomazánku na játrové závitky:
- Tavené sýry – 3 ks
- Majonéza – 2-3 lžíce
- Bylinky
- Česnek – 1 stroužek
Důležité: Těsto na játrové placky připravte v mixéru, zkrátí vám to dobu přípravy předkrmových rolek.
Kuřecí játra dobře opláchněte, slijte všechnu vodu a přendejte do mixéru.
Dále oloupejte 1 cibuli, nakrájejte ji na kousky a pošlete do mixéru. Poté přidejte 1 vejce, sůl a pepř podle chuti.
V mixéru vypracujeme tekuté těsto. Přelijeme do samostatné mísy, přidáme teplé mléko, mouku, 1 lžíci Oleinu a dobře promícháme.
Rozpálíme pánev a usmažíme játrové placičky.
Zatímco se palačinky smaží, připravte si náplň a pomazánku na játrové závitky.
Cibuli a mrkev omyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno.
Cibuli a mrkev osmažte dozlatova, přendejte na talíř.
Přidáme nastrouhaný předem roztavený sýr, stroužek česneku podle chuti, nadrobno nakrájenou zeleninu a zálivku s majonézou.
Každou játrovou palačinku potřeme dresinkem, stočíme a nakrájíme na závitky.
Podívejte se na video, jak se dělá játrová rolka – recept:
Kdo je vistovska_cooking
vistovska_cooking je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru vistovska_cooking se přihlásilo více než 90 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.