Takhle jste zelí ještě v životě neochutnali – je to další úroveň.
Jak uvařit zelí 10x chutnější / depositphotos.com
Zelí patří k těm druhům zeleniny, které málokdo používá, s výjimkou přípravy boršče, plněného zelí nebo jednoduchých salátů. Nicméně všestrannost zelí je prostě úžasná a cenově je velmi přijatelná.
Tím spíše, že existuje recept od známé spisovatelky a autorky kuchařek Hettie Louie McKinnonové nazvaný yamizuki, píše Parade.
Co je to yamizuki a jak se připravuje?
Tento zelný salát, jehož název v překladu znamená „návykový“. Snadno ho připravíte během několika minut. Nyní se tento coleslaw stává trendem v newyorských restauracích.
Budete potřebovat ingredience jako červené nebo fialové zelí, česnek, opečený sezamový olej, pražená bílá sezamová semínka, saké, práškový houbový nebo kuřecí vývar, hnědý cukr, sůl a glutaman sodný.
V hmoždíři rozetřete česnek, sezamový olej, sezamová semínka, saké, práškový bujón, hnědý cukr, sůl a glutaman sodný, až vznikne hladká pasta. Poté omyjte a nakrájejte zelí na malé kousky.
Zelí vložte do mísy a důkladně promíchejte s pastou. Aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela, můžete vše vložit do zipového sáčku a dobře protřepat. Hotovo.
Další novinky o receptech, které změní váš pohled na ně
Dříve My informoval o receptu na mrkvový koláč, který je ideální k čaji. „Tento klasický mrkvový koláč pokryjte jemnou tvarohovou polevou a nasekanými vlašskými nebo pekanovými ořechy. Podávejte jako sladkou pochoutku k šálku čaje kdykoli během dne,“ radí autoři receptu.
Mary Berry navíc prozradila své tajemství, jak připravit opravdu křupavé brambory. Pokud brambory před smažením uvaříte na mírném ohni a rozmačkáte, budou na povrchu dokonale křupavé a krupice jim dodá extra křupavou kůrku.