Jednoduchý japonský způsob, jak udělat zelí desetkrát chutnější: lepší recept nenajdete

Takhle jste zelí ještě v životě neochutnali – je to další úroveň.

Jak uvařit zelí 10x chutnější / depositphotos.com

Zelí patří k těm druhům zeleniny, které málokdo používá, s výjimkou přípravy boršče, plněného zelí nebo jednoduchých salátů. Nicméně všestrannost zelí je prostě úžasná a cenově je velmi přijatelná.

Tím spíše, že existuje recept od známé spisovatelky a autorky kuchařek Hettie Louie McKinnonové nazvaný yamizuki, píše Parade.

Co je to yamizuki a jak se připravuje?

Tento zelný salát, jehož název v překladu znamená „návykový“. Snadno ho připravíte během několika minut. Nyní se tento coleslaw stává trendem v newyorských restauracích.

Budete potřebovat ingredience jako červené nebo fialové zelí, česnek, opečený sezamový olej, pražená bílá sezamová semínka, saké, práškový houbový nebo kuřecí vývar, hnědý cukr, sůl a glutaman sodný.

V hmoždíři rozetřete česnek, sezamový olej, sezamová semínka, saké, práškový bujón, hnědý cukr, sůl a glutaman sodný, až vznikne hladká pasta. Poté omyjte a nakrájejte zelí na malé kousky.

Zelí vložte do mísy a důkladně promíchejte s pastou. Aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela, můžete vše vložit do zipového sáčku a dobře protřepat. Hotovo.

Další novinky o receptech, které změní váš pohled na ně

Dříve My informoval o receptu na mrkvový koláč, který je ideální k čaji. „Tento klasický mrkvový koláč pokryjte jemnou tvarohovou polevou a nasekanými vlašskými nebo pekanovými ořechy. Podávejte jako sladkou pochoutku k šálku čaje kdykoli během dne,“ radí autoři receptu.

Mary Berry navíc prozradila své tajemství, jak připravit opravdu křupavé brambory. Pokud brambory před smažením uvaříte na mírném ohni a rozmačkáte, budou na povrchu dokonale křupavé a krupice jim dodá extra křupavou kůrku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: