Proč se nadýchané palačinky nepovedou: hospodyňky odhalily geniální praktický trik

Proč se do palačinek přidává jedlá soda a jak připravit chutný pokrm pro svou rodinu – zkušení kuchaři se podělili o své tipy.

Proč nejsou moje palačinky nadýchané / koláž: My, foto: screenshot z videa

Zajímavosti z materiálu:

  • Proč přidávat jedlou sodu do těsta na palačinky?
  • Jak připravit nadýchané palačinky – výsledek vás překvapí

Proč se lívance zvednou a pak spadnou – s takovým problémem se mohou potýkat i zkušené hostitelky. Každého lákají nadýchané a rumělkové palačinky, ale co dělat, když jejich objem klesne téměř okamžitě po naservírování na talíř – My shromáždil užitečné tipy.

V první řadě je třeba věnovat pozornost připravenému těstu, pokud vypadá příliš tekuté, nezačínejte lívance smažit. Obvykle je tekuté těsto vhodnější pro přípravu tenkých palačinek.

Proč jsou palačinky husté – jak udělat vzdušné?

Zkušené hospodyňky radí, že aby lívance vykynuly a byly nadýchané, vyplatí se do těsta přidat jedlou sodu. Některé kuchařky radí, aby se jedlá soda hasila octem, ale jiné ujišťují, že kefír si s tímto úkolem poradí dokonale a ocet není třeba hasit. Nezapomeňte však, že ať už zvolíte jakoukoli možnost, jedlá soda je v každém případě potřeba, protože pomůže udržet tvar vašich lívanců. Pokud nemáte jedlou sodu po ruce, můžete ji nahradit práškem do pečiva.

Aby lívance dobře vykynuly, měly by se také připravovat na tučném kefíru nebo zakysaném mléce. Předpokládá se, že čím kyselejší bude kefír, tím budou lívance nadýchanější. Hospodyňky také upozorňují, že díky tučnému kefíru bude těsto mnohem chutnější.

Proč palačinky nikdy nevykynou

Zkušení kuchaři nám řekli, že lívance mohou spadnout z několika hlavních důvodů. Pokud bylo těsto příliš tekuté, mohou být lívance ploché. Siti však lze napravit přidáním trochy mouky do těsta a vaše příští lívance budou plošší.

Také dalším důvodem, proč mohou lívance spadnout, může být použití studeného kefíru z lednice. Kefír na těsto byste měli z lednice vyndat předem, aby se ohřál na pokojovou teplotu. Nepoužívejte kefír z lednice, protože pak lívance nebudou nadýchané.

Aby vaše lívance nebyly ploché, vyplatí se důkladně rozehřát pánev, protože kvůli nedostatečně rozehřátému povrchu nebudou lívance nadýchané. Pamatujte, že těsto na nadýchané lívance by se mělo nalévat pouze na velmi horkou pánev.

Podívejte se na video o přípravě nadýchaných lívanců:

Další zajímavé zprávy:

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: