Tuto ingredienci najde v lednici téměř každý, ale někteří lidé si ani neuvědomili, že ji lze kombinovat s vejci.
Tato ingredience vás příjemně překvapí / depositphotos.com
Vejce vždy byla a budou téměř ideální jak na zítřek, tak na oběd, poledne nebo i večeři. Jejich příprava nevyžaduje prakticky žádný čas ani suroviny. A v poslední době si získávají oblibu právě míchaná vejce.
Pokud se vám vejce při vaření zdají být gumová, suchá, tvrdá nebo křehká, pak je vaříte špatně, píše Express. Uvádí se, že dokonalá míchaná vejce by měla být vzdušná, vlhká, měkká, krémová, jasně žlutá a s bohatou vaječnou chutí.
Chcete-li zlepšit strukturu a chuť míchaných vajec, stojí za to zkusit přidat do klasického receptu jednu ingredienci, kterou má mnoho lidí v lednici – řecký jogurt.
Přidáním řeckého jogurtu se nejen zlepší textura a chuť, ale také se zvýší obsah bílkovin, což pomáhá udržet pocit sytosti po delší dobu. Někteří lidé nahrazují jogurt smetanou, ale smetana míchaná vajíčka ztěžkne.
Složení (na jednu porci): Složení: 2 vejce, sůl podle chuti, olivový olej (extra panenský) a 1 lžíce řeckého jogurtu.
Příprava začíná vyšleháním vajec se solí a jednou lžičkou olivového oleje v míse. Doporučujeme vejce předem osolit, protože to pomáhá udržet vlhkost během vaření. Použití olivového oleje místo másla dodá vejcím bohatost a udělá je ještě vzdušnějšími.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1,5 lžíce olivového oleje na středním plameni po dobu 30 sekund a poté přidejte rozšlehaná vejce. Hlavně pánev nepřehřívejte, jinak se vejce rychle vysuší. Vařte je na mírném ohni za pravidelného míchání silikonovou stěrkou, dokud směs nezačne tuhnout, ale zůstane mírně vlhká.
Odstavte pánev z ohně, přidejte řecký jogurt a promíchejte, poté pánev vraťte na 20 sekund na mírný oheň a pokračujte v míchání.
Další úžasné recepty
Dříve My informoval o korejském receptu na mega křupavá kuřecí křidélka, která se povedla lépe než v KFC. Jedinečné bohaté křupavosti je dosaženo díky chytrému receptu a jedné ingredienci, která je k dispozici téměř v každé kuchyni – kukuřičnému škrobu.
Kromě toho existuje léty prověřený recept na pizzu.
I když vaříte jen zřídka, tento postup určitě zvládnete. Zveřejňujeme dvě verze těsta – s droždím a bez droždí. A náplň si můžete připravit podle své chuti.