Nejchutnější valentýnské pokrmy: tady je to, co můžete připravit

U příležitosti romantického svátku si nemusíte objednávat jídlo, ale uvařte pro svou druhou polovičku něco speciálního.

Co uvařit k večeři 14. února, abyste překvapili druhou polovičku / : depositphotos.com

V kalendáři je teprve 11. únor, ale mnoho lidí už přemýšlí, jakou večeři uvařit 14. února pro svou druhou polovičku. Chtějí něco neobvyklého, chutného, ale zároveň ne za všechny peníze světa.

Protože tento romantický svátek připadá na všední den, My vybral tři jednoduché recepty, z nichž každý vám nezabere mnoho času. Na jídelníčku dnes máme teplý zeleninový salát, těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce a madeleinové sušenky.

Teplý zeleninový salát – jednoduchý recept

Teplý zeleninový salát je velmi chutné, ale jednoduché jídlo. Skvěle vás zahřeje za chladných večerů a zároveň potěší vaše chuťové pohárky. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat:

  • sladké salátové papriky – 500 gramů;
  • cherry rajčata – 400 gramů;
  • feta – 100 gramů;
  • červená cibule – podle potřeby;
  • olivy bez semínek – 30 gramů;
  • olivový olej – několik lžic;
  • trochu hořčice;
  • petržel – podle potřeby.

Papriky pečte v troubě do měkka, trvá to asi 40 minut při 180 stupních. Poté je vyjměte a vložte do sáčku nebo přikryjte alobalem. Až budou upečené v páře, bude snazší odstranit slupky.

Připravte si zálivku z oleje a hořčice. Podle chuti můžete přidat další koření. Olivy nakrájejte na kolečka a rajčata na půlky a čtvrtky. Cibuli nakrájejte podle své chuti, protože někteří lidé ji mají rádi malou a jiní velkou na půlkolečka.

Papriku oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a rozložíme na dno mísy. Navrch dejte rajčata, cibuli, na kostičky nakrájenou fetu a přelijte omáčkou. V případě potřeby můžeme povrch ozdobit zelení. Salát podávejte ihned, protože by měl být teplý.

Těstoviny s krevetami – recept

Těstoviny s krevetami jsou velmi oblíbené pro romantický večer. Může se podávat jako hlavní chod. Příprava bude vyžadovat:

  • krevety – 200 g loupaných krevet (600 g syrových);
  • česnek – 3 stroužky;
  • těstoviny tagliatelle – 5 hnízd;
  • 20% smetana – 150 mililitrů;
  • mouka – 1 čajová lžička;
  • máslo – 30 gramů;
  • sušené oregano, sůl a pepř;
  • Parmezán nebo jiný sýr podle chuti – 50 gramů.

Nejprve očistíme krevety. Poté dáme na vařič hrnec s horkou vodou a necháme ji vařit. Na pánvi na másle asi 30 sekund osmažíme česnek nakrájený na kolečka a přidáme krevety. Necháme je asi minutu vařit. Přilijeme smetanu, přisypeme mouku a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky.

V té době už bude voda vřít – vhoďte do ní těstoviny. Omáčku ochuťte kořením a promíchejte. Postupně začne houstnout, a pokud ji necháte bez dozoru, může se začít lepit. Když dostatečně zhoustne, vypněte pod ní oheň. Těstoviny by se měly vařit al dente, kdy jsou již na povrchu měkké a uvnitř mírně pevné. Přendejte je do omáčky. Pokud začala chladnout, můžete ji s těstovinami znovu ohřát. Dobře je promíchejte a pak je můžete dát na talíře. Navrch posypte sýrem.

Sušenky Madeleine – rychlý recept

Madeleine je sušenka původem z Francie, kde se vyrábí již mnoho let. Pro svou zářivou citrusovou vůni a chuť se skvěle hodí pro toto roční období. Dalším velkým plusem jsou levné náklady na suroviny a jednoduchá a rychlá příprava. Na sušenky budete potřebovat:

  • vejce – 2 ks
  • cukr – 5 lžic;
  • máslo – 120 g;
  • mouka – 195 g;
  • šťáva a kůra z jednoho pomeranče;
  • špetka soli;
  • vanilka;
  • tabulka mléčné nebo bílé čokolády;
  • posypky se srdíčky.

Pro tento recept si ideálně kupte silikonovou formu na sušenky ve tvaru mušle. Budete ji ještě potřebovat, protože sušenky budete chtít mnohokrát opakovat.

Vejce a cukr šlehejte do nadýchané a homogenní hmoty. Přidejte měkké máslo a vanilku a pokračujte ve šlehání. Přilijeme šťávu a kůru, promícháme. Jako poslední přidáme mouku a trochu soli. Těsto promícháme a rozetřeme do formiček. Je lepší je nenaplnit úplně, protože sušenky se zvětší. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních do hněda. Každá várka trvá asi 20 minut, ale je lepší si to napoprvé načasovat a zjistit, kolik vaše trouba potřebuje. Sušenky jsou uvnitř velmi křehké a měkké, na povrchu mají sotva křupavou kůrku.

Sušenky s cukrovím jsou velmi chutné a chutné:

Dále, pokud máte čas a chuť, můžete čokoládu rozpustit ve vodní lázni a sušenky ozdobit. Čokoládu můžete natřít na formičky na madeleine a přitisknout ji na sušenky. Nechte je ztuhnout a získat hladký povrch. Nebo můžete každou sušenku ponořit do poloviny do rozpuštěné čokolády a posypat ji sladkým posypem.

Použitím bílé čokolády a červeného potravinářského barviva můžete vytvořit skutečné kulinářské dílo s francouzskou příchutí.

Je samozřejmě na vás, co si vyberete na 14. února, ale tyto tři recepty jsou velmi jednoduché, cenově dostupné a přitom slavnostní.

Dříve My prozradil, co dát muži 14. února.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: