Šéfkuchař prozradil recept na úžasný rybí koláč: neuvěřitelně jemná chuť

Šéfkuchař se podělil o jednoduchý a neuvěřitelně jemný recept na rybí koláč.

Jak uvařit rybí koláč / koláž: My, foto: unsplash

Naučíte se:

  • Jaká ingredience udělá váš pokrm křehkým
  • Jak správně uvařit rybí koláč

Šéfkuchař se s vámi podělil o slavný rybí koláč, který je snadný na přípravu a úžasně chutný. Náplň koláče tvoří kombinace ryb, jako je treska jednoskvrnná, treska obecná, losos a krevety.

Restauratér Mitch Tonks se podělil o jednoduchý recept na rybí koláč, který obsahuje směs tresky, tresky jednoskvrnné a krevet, a tvrdí, že je to dokonalá a chutná večeře, píše deník Mirror.

Ingredience na rybí koláč

  • 1 kg brambor nakrájených na malé kousky
  • 50 g másla
  • 100 g smetanového sýra
  • 3 lžíce teplého mléka
  • Sůl a pepř
  • 500 g mléka
  • 250 g uzené tresky jednoskvrnné
  • 200 g hřbetu tresky obecné
  • Jedna cibule
  • Jeden bobkový list
  • Tři stroužky česneku (nepovinné)
  • Dva pórky omyjte a nakrájejte nadrobno
  • 50 g másla plus 25 g na posypání dortu
  • Jedna lžíce olivového oleje
  • Tři lžíce hladké mouky
  • 100 g syrových královských krevet
  • 50 g mraženého hrášku
  • Jedna polévková lžíce petrželky, jemně nasekaná
  • Jeden neoloupaný citron – kůra nastrouhaná najemno

Recept na rybí koláč

Nejdříve je třeba začít předehřátím trouby na 190 stupňů. Poté se postarejte o brambory, které by se měly vařit, dokud nejsou hotové. Uvařené brambory scedíme a důkladně rozmačkáme s máslem, smetanou a teplým mlékem a dochutíme solí a pepřem.

Připravenou bramborovou směs prozatím odložíme na teplé místo. Dalším krokem je ohřát mléko ve velkém hrnci a přidat do něj uzenou tresku a tresku.

Cibuli rozkrojíme na polovinu, jednu část rozřízneme a vložíme do ní bobkový list. Stejnou polovinu nakrájíme a vložíme do hrnce s mlékem a rybou. Mléko přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni šest až sedm minut.

Během toho nakrájejte nadrobno druhou polovinu cibule a pórku. Na malé pánvi rozpusťte máslo a olivový olej a osmahněte cibuli a pórek, dokud nezměknou, ale nezbarví se, což by mělo trvat asi čtyři až pět minut.

Potraviny, které nemůžete uchovávat v lednici infografikaJaké potraviny byste neměli uchovávat v lednici / Infografika: My

„Když je ryba hotová, vyjměte ji z pánve a nechte ji trochu vychladnout, ale mléko nechte teplé. Nyní pórek posypte moukou a dobře promíchejte. Za stálého míchání to minutu povařte. Postupně přidávejte naběračkou mléko použité k pošírování ryby a pokaždé důkladně promíchejte,“ radí šéfkuchař.

Zároveň radí přidávat ho tak dlouho, dokud se všechno mléko při mírném zahřívání nezahustí. Poté rybu nakrájejte na kousky, zkontrolujte, zda nemá kosti, a odstraňte kůži a rybu přidejte do omáčky.

Nyní je vhodné přidat do směsi syrové krevety a mražený hrášek. Formu na pečení položte na plech a na dno formy lžící nasypte rybí směs. Povrch posypte petrželkou a citronovou kůrou. Nakonec posypeme vychladlou bramborovou kaší. Vidličkou rozetřete kaši po koláči a vytvořte na povrchu drsnou strukturu.

Koláč potřete polovinou zbývajícího másla a vložte do trouby na 25-30 minut, dokud není upečený, nebo dokud nezíská zlatavou barvu. Rybí koláč je nejlepší jíst čerstvě upečený, protože při ohřívání se struktura ryby mírně zhorší, ale případné zbytky lze uchovat v chladničce a sníst druhý den.

Další zajímavé zprávy:

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: