Původní recept na miniaturní nalistini pro labužníky.
Šamrole v pomerančovém sirupu – recept / koláž: My, foto: screenshot instagram.com/yummy.lera/
Miniaturní šamrole s tvarohovou náplní a pomerančovým sirupem si určitě získají vaši rodinu i hosty. Takovému pohoštění se těžko odolává a připravit takový pokrm není tak těžké, jen si musíte najít čas.
Mimochodem, při podávání můžete nalistniki ozdobit ovocem, bobulemi a mátou, uvádí My s odkazem na mňam.lera.
Šamrole v pomerančovém sirupu – recept
Ingredience: Šampaňské slaniny, šampaňské slaniny, šampaňské slaniny, šampaňské slaniny:
- Na palačinky:
- 2 vejce
- 30 g cukru
- špetka soli
- 60 g mouky
- 60 g kukuřičného škrobu
- 400 ml mléka
- 40 ml másla ⠀
- Na náplň:
- 500 g zakysaného mléčného tvarohu
- 50 g cukru
- špetka soli
- 100 g zakysané smetany
- 1 vejce
- 75 g sultánek ⠀
- Na sirup:
- 2 pomeranče
- 40 g cukru
- 75 ml vody ⠀
- Volitelně – 15 g másla ⠀ ⠀ ⠀
Na palačinky smíchejte vejce, cukr, sůl, mouku a škrob. Přilijte mléko a rostlinný olej a dobře promíchejte.
Palačinky usmažte na rozehřáté pánvi a nechte je vychladnout.
Na náplň přelijte sultánky po dobu 15 minut vroucí vodou, poté je opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
Tvaroh, cukr, sůl, zakysanou smetanu a vejce důkladně promíchejte, přidejte připravené sultánky a znovu promíchejte.
Palačinky rozkrojíme na čtyři díly, na každý dáme náplň a zabalíme. Palačinky vložíme do zapékací misky.
Na sirup smíchejte kůru, šťávu z pomerančů, cukr, vodu a vše přiveďte k varu. Horkým sirupem přelijte lívance a přidejte máslo.
Formu zakryjte fólií a pečte při 180 stupních 20-30 minut.
Můžete podávat. Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit naličniki v pomerančovém sirupu:
Kdo je yummy.lera?
yummy.lera je populární ukrajinská kuchařská blogerka na Instagramu a sociální síti TikTok. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty gurmánských jídel. K odběru blogu yummy.lera se přihlásily více než 2 miliony uživatelů TikToku.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.