Palačinky na vodě s vejci jsou stejně chutné jako ty s mlékem.
Palačinky jsou velmi chutné jídlo / foto depositphotos.com
Palačinky jsou již dlouho součástí naší známé kuchyně. Každá hospodyňka má svůj osvědčený recept a oblíbené náplně. Někdo do nich něco zabalí, jiný je jednoduše namaže marmeládou, medem, kondenzovaným mlékem nebo čokoládovou pastou.
Dnes se podíváme na to, jak připravit palačinky, aniž bychom do nich použili mléko.
Klasické palačinky – recept bez náplně
Palačinky na vařící vodě jsou tenké, chutné a křehké. Nejsou náročné na přípravu, ale výsledek vás jistě potěší. K přípravě potřebujete: – lívance z bílého masa, které se vaří na loupačku:
- jeden hrnek mouky;
- dvě vejce;
- 330 mililitrů vody;
- dvě polévkové lžíce cukru;
- třetina čajové lžičky jedlé sody;
- dvě polévkové lžíce oleje;
- špetka soli;
- balíček vanilkového cukru.
Vejce vyšlehejte se solí, vanilkou a cukrem do nadýchané pěny. Vodu v receptu rozdělte na polovinu. První část přidáme do těsta teplou a pokračujeme ve šlehání. Poté přisypeme mouku, měli bychom získat homogenní směs bez hrudek. Zbylou vodu přivedeme k varu a za rychlého míchání ji vlijeme do těsta, aby se uvařilo.
Přidáme máslo a palačinkové těsto necháme půl hodiny vykynout. Poté je můžeme smažit na rozpálené pánvi potřené kapkou oleje.
Teď, když už víte, jak připravit chutné palačinky na vodě, můžete se starat o přípravu pořádné náplně do nich.
Příprava palačinek s tvarohem
Sladké palačinky jsou samostatným druhem umění. Můžete vyzkoušet obrovské množství variant, přidávat sezónní ovoce a bobuloviny a také různé krémy na ozdobu.
Palačinky na lívance:
Pro základní tvarohovou náplň stačí tvaroh s cukrem vyšlehat mixérem a přidat sušené ovoce podle chuti, ale my budeme uvažovat o náplni s příchutí „Rafaello“. Na ni budete potřebovat:
- 300 gramů tvarohu;
- 100 gramů kondenzovaného mléka (z mléka nebo kokosu);
- šest polévkových lžic kokosových hoblin.
Tvaroh vyšlehejte do měkké hmoty a vmíchejte kondenzované mléko a hobliny. Při obalování náplně v palačinkách můžete případně přidat drcené mandle. Hotové pohoštění ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.
Jak připravit palačinky s masem
Palačinky s masovou nádivkou by se měly připravovat bez vanilky a cukru, protože se jedná o slaný pokrm. Na tuto nádivku budete potřebovat:
- 500-600 gramů mletého masa;
- 1 lžíce rostlinného oleje;
- 20 g másla;
- 1-2 cibule (přibližně 150 gramů);
- koření;
- 75 gramů mléka.
Na pánvi rozehřejte rostlinný a máslový olej a osmažte na něm cibuli, dokud nezhnědne a nezměkne. Poté přidejte mleté maso a promíchejte. Okořeňte a přilijte mléko. Stále míchejte a smažte, dokud se maso nepropeče.
Dříve My uvedl, jak připravit sledě s pikantní solí podle sovětského GOSTu.