Jak nahradit výživné kvasnice: zkušené hospodyňky se podělí o svá tajemství

Pokud nemáte po ruce výživné droždí, lze ho snadno nahradit jinými ingrediencemi.

Jak nahradit droždí při pečení / Koláž: My, foto depositphotos.com

Dozvíte se:

  • Jak funguje výživné droždí
  • Jak nahradit droždí při pečení

Pokud vám v kuchyňské zásuvce došly kvasnice, neznamená to, že byste se měli vzdát pečení. Společnost My našla několik skvělých alternativ k potravinářskému droždí.

Cookist píše, že droždí můžete při pečení nahradit chemickými kvásky nebo použít přírodní metody kvašení.

Proč používáme při pečení droždí?

Než se vrhneme na náhražky, je užitečné pochopit, jak funguje výživové droždí.

Kvasinky jsou jednobuněčné mikroorganismy, které patří do říše hub. Fungují jako přirozený katalyzátor kvasného procesu a přeměňují cukry na oxid uhličitý a alkohol. Díky kvasinkám je pečivo měkké a vzdušné.

Kypřící látka

Skvělou alternativou droždí může být kvásek. Je vhodný pro přípravu chleba, vdolků, palačinek nebo sušenek. Na jeden hrnek mouky potřebujete asi 1 čajovou lžičku kvásku.

Kuchaři doporučují kombinovat kvásek s jogurtem nebo octem pro lepší strukturu.

Jedlá soda a kyselina (citronová šťáva nebo ocet)

Jedlá soda a ocet jsou ideální pro přípravu palačinek, muffinů, chleba se sodou a koláčů.

Na jeden hrnek mouky je třeba použít ½ lžičky jedlé sody a 1 lžíci kyseliny (octa nebo citronové šťávy).

Aby těsto ještě lépe vykynulo, měli byste přidat kyselinu do mokrých přísad a jedlou sodu do suchých přísad. Poté je smíchejte dohromady.

Pivo nebo perlivá voda

Alkoholický nápoj nebo sycená voda jsou vynikající náhradou kvasnic. Tyto ingredience lze použít při výrobě chleba a palačinek.

Tmavá piva jsou známá tím, že dodávají bohatou sladovou chuť, zatímco světlá piva vytvářejí neutrální chuť.

Šlehané bílky

Droždí můžete při pečení nahradit také ušlehanými bílky. Jsou ideální na palačinky, koláče, suflé a některé druhy chleba.

Pokud se rozhodnete nahradit droždí bílky, měli byste je vyšlehat do pěny a pak je opatrně přidat do těsta.

kvásek

Kvásek je přirozeně zkvašená směs mouky a vody obsahující kvasinky a bakterie.

Pokud nemáte kvásek, můžete si ho vyrobit za 5-7 dní smícháním mouky a vody ve stejném poměru.

Co je známo o webové stránce Cookist?

Cookist je kuchařský portál, který nabízí jednoduché, rychlé a zajímavé recepty pro každodenní vaření. Kromě toho web nabízí různé tipy na vaření. Portál aktivně rozvíjí své sociální sítě, například na Facebooku má Cookist 24 milionů uživatelů a na Instagramu 6,1 milionu lidí.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: