Rýže nikdy nebude kašovitá, pokud před vařením dodržíte jeden jednoduchý krok.
Jak správně uvařit rýži / koláž: My, foto: snímek obrazovky z videa
Naučíte se:
- Zda se má rýže prát
- Jak ji správně vařit
Rýže je skvělá příloha, ale někdy může být obtížné ji správně uvařit. Snadno se totiž může stát rozmočenou a kašovitou.
My se rozhodl zjistit, jak rýži správně uvařit.
Co dělat s rýží před vařením
Šéfkuchař Sadia Sami se nedávno na TikToku podělil o způsob, jak připravit „dokonalou“ rýži. Podle ní spočívá tajemství v tom, že před začátkem vaření uděláte jednoduchý úkol, píše express.co.uk.
Sadia předvedla, jak postupovat: „Nejprve je třeba rýži alespoň třikrát propláchnout a poté ji před vařením nechat alespoň 30 minut namočenou. Ve velkém hrnci uvařte vodu, přidejte trochu soli a namočenou rýži sceďte.“
Poté, jakmile se voda začne vařit, počkejte pět minut. Poté vodu z rýže slijte. Vraťte ji zpět do hrnce a nechte ji na mírném ohni. Po deseti minutách budete mít dokonalou rýži.
Kuchařka také dodala, že používá jeden šálek rýže a namáčí ji v trojnásobném množství teplé vody. Poté naplní hrnec do 3/4 vodou a rýži uvaří.
Jak správně vařit obiloviny / Infografika: My
Proč byste měli rýži před vařením umýt
Rýži je třeba před vařením omýt, aby se ze zrn odstranil přebytečný škrob. Díky tomu se zrna uvaří odděleně a struktura rýže se nestane lepkavou.
Tím se také smyjí veškeré nečistoty, zbytky nebo jiné částice, které mohou být na rýžových zrnech.
Co dělat, aby se rýže nerozvařila – video:
?
. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.
Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.