Derunes v hrncích: Yaroslavsky ukázal, jak ze známého pokrmu udělat mistrovské dílo

Jaroslawského laskonky mohou být slavnostním pokrmem.

Deruny lasuns from Yaroslavskyi / Collage My, foto screenshot

místní šéfkuchař Volodymyr Yaroslavskyi na své instagramové stránce navrhl přehodnotit tak známý ukrajinský pokrm, jako jsou deruny.

Hvězda seriálu Master Chef tak navrhla, aby se ze zdánlivě jednoduchého pokrmu stalo mistrovské dílo a hvězda slavnostního stolu.

Yaroslavskyy ukázal, jak se dělají chutné deruny. Jaroslavskij ukázal, jak uvařit chutné deruny / Screenshot

Ukázalo se, že když do derun přidáte vepřové maso, cibuli a tvrdý sýr, získáte pravé ukrajinské „lasagne“. Sám Jaroslavskij své deruny nazýval „lasuny“.

Jaroslavskij ukázal, jak se dělají chutné deruny. Jaroslavskij ukázal, jak uvařit chutné deruny / Screenshot

„Laksuny jsou pouťové neboli deruny pečené ze Soročinského jarmarku. Dozvěděl jsem se o nich ještě za studií v Poltavě a myslím, že je ještě lepší péct je v hrnci – tak budou ještě chutnější,“ dělí se o své zkušenosti.

Derunes

  • 500 g oloupaných brambor
  • 100 g oloupané cibule
  • 1 vejce
  • 50 g zakysané smetany
  • 50 g hladké mouky
  • Sůl
  • Slunečnicový olej

Omáčka

  • 350 g vepřového masa (nejlépe hřbet nebo límec)
  • 150 g cibule
  • 250g zakysané smetany (můžete použít domácí!)
  • 150 g vývaru nebo vody
  • 100 g tvrdého sýra

Jak připravit chutné derunes?

  • aby byl výsledek příjemný – vybírejte brambory na smažení nebo alespoň žluté odrůdy uprostřed!
  • Brambory nastrouhám na jemném struhadle, cibuli nastrouhám a přidám zakysanou smetanu – aby brambory neztmavly! Pak přidám vejce a mouku. Směs vyjde trochu tekutá, ale nebojte se. Když ji dáte na rozpálenou pánev smažit – vše promíchejte a tak se vším vytvořte řídkou drť!
  • Smažím na mírně vyšším než středním plameni do zhnědnutí, oleje dávám tolik, aby byl na pánvi, ale jakmile vyndám hotové smažené – položím je na papírový ubrousek.

„Omáčka“ s masem:

  • Plátky vepřového masa nakrájím na tenké plátky, rychle osmažím na prudkém ohni – ne do uvaření – jen do zhnědnutí, osolím a opepřím na hotovo. Na stejné pánvi ztlumím oheň a osmahnu i podušenou cibuli, přidám zakysanou smetanu, vodu nebo vývar, osolím opepřím a šťávu z masa, která se uvolnila z vepřového, přidám podle chuti, omáčka by měla být dost tekutá.
  • V hrnci nebo jiné nádobě jsem peckladyvaetsya deruny a maso, velkoryse nalít omáčku a nahoře se sýrem a dát do trouby na 12-15 minut – zapéct, hnědé.
  • Je nutné jíst horké, můžete také posypat nasekaným čerstvým koprem nebo petrželkou.

Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Motorest Milovice u Hořic

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: